Glovo je u četiri godine poslovanja u Hrvatskoj isporučio više od 12 milijuna narudžbi

Globojedna od vodećih svjetskih aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda, slavi četiri godine rada na hrvatskom tržištu. U tom vremenskom razdoblju, dostavljači koji se surađuju s platformom isporučili su više od 12 milijuna narudžbi i prošli su ukupno 52 milijuna kilometara na svojim biciklima, skuterima iu automobilima.

S više od tri tisuće partnera i preko dvije tisuće dostavljača koji dostavljaju putem aplikacija, Glovo je trenutno prisutno u čak 29 gradova u Hrvatskoj.

Hrvatska je vrlo važno tržište za Glovo, a dokaz je činjenica da lokalni Glovo tim kontinuirano dovodi poslovanje na potpuno novu razinu u cijelom ekosustavu – za korisnike, partnere i dostavljače. Prepoznajemo neizmjeran potencijal tržišta i predani smo proširenju našeg dosega dodavanjem novih partnera i gradova našoj platformi. U središtu razvoja Glova naš je izniman tim lokalnim profesionalcima koji aktivno podržavaju naše partnere u širenju njihovog poslovanja dok ispunjavaju različite zahtjeve korisnika Glova. Zajedno stvaramo brojne prilike za rast i pozitivan utjecaj na hrvatsko tržište“, rekao je Drago Cotageneralni direktor Glovo Hrvatska.

U prethodne četiri godine građani Hrvatske preko Glova najviše su naručivali hamburgeri, pizza ja ćevape. Kada je riječ o namirnicama, Voda najčešće se naručuju preko aplikacije Glovo, te su i najtraženiji pivo, mlijeko ja banana.

Kad čujemo da Glovo dostavlja bilo što, prvo pomislimo na hranu ili namirnice, ali Glovo je mnogo više od toga: platforma slijedi svoju misiju da svima omogući jednostavan pristup bilo čemu u njihovim gradovima. Jedna od najneobičnijih narudžbi tijekom 4 godine, postavljena u odjeljku “Bilo što” u aplikaciji, bila je: kutije za selidbu, zavjese, bazeni na napuhavanje za djecu, boju za zidove ili čak gume za bicikle.

Kupac koji je izvršio najskuplju isporuku u posljednje četiri godine je Riječanin koji je naručio pametni telefon vrijedan 10.829 kuna ili nešto više od 1400 eura. Jedan hrvatski korisnik imao je čak 1617 isporuka preko Glova u prethodne četiri godine, što je više od jedne dostave dnevno, što ga čini top korisnikom koji koristi usluge aplikacija.

Dostavljači koji dostavljaju putem aplikacije Glovo od 2019. godine prešli su nevjerojatnih 52 milijuna kilometara, a da hrvatski građani itekako cijene njihovu uslugu svjedoči velik broj napojnica. Stoga su hrvatski građani nedavno prepoznati kao one koji su najčešće davali napojnice dostavljačima od svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje.

Od 2019. Glovo je na području Zagreba otvorio dvije Glovo Express trgovine, jednu na Zagrebačkoj i drugu na Radničkoj cesti, koje kupcima nude više od 2500 različitih proizvoda iz različitih kategorija, dok je asortiman ispisan isključivo u aplikaciji Glovo. Glovo Express trgovina sve je češći odabir hrvatskih građana pri kupnji proizvoda s ultra brzom dostavom, ispod 3

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr