S&M za početnike: sve što trebate znati o nastranoj strani seksa

Kako istražiti jesmo li za S&M?

Lateks komplet donjeg rublja i bič koji izvučete iz ladice kada se krenete zagrijavati za seks grozan je prvi korak koji potencijalno vodi katastrofi. Nekada se čini lakše samo probati pa “ako prođe, prođe”, no ovo nije pristup koji preporučuju BDSM stručnjaci. Prva stvar koju ćete morati napraviti jest – razgovarati sa svojim partnerom. Kako je preduvjet za dobar S&M seks i poznavanje tuđih granica, bitno je u startu vidjeti da li vaš partner želi za seksualno istraživanje u ovom smislu.

Sljedeći korak je slijediti neki uobičajeni sigurnosni protokol dok razgovarate o granicama i onome što mislite da želite isprobati. Ako niste sigurni, u ovoj situaciji imajte na umu da je “možda” više “ne” nego “da”. Pogledajte zajedno koje su seksualne igračice nude u skladu s vašim idejama i fantazijama. Ne, ne možete nabaviti prave lisice ako vam je partner policajac – morate se uložiti u one s mekim postavom kako biste izbjegli ozljede ruku i zapešća.

Također, čitajte o BDSM-u, slušajte podcaste, pretražujte seks blogove. Obrazujte se i podijelite s partnerom što ste vidjeli. Tako ćete lakše dobiti sliku onoga što bi bio vaš zajednički prvi korak. Idealna prva seks BDSM igračka može biti najobičnije pero ili maska ​​za oči, iako fantastične početničke setove možete pronaći i na 50nijansi.hr.

S&M

Neke opcije za vaš prvi S&M seks

• Senzorna igra – oduzmite partnera (ili on vama) jedno od osjetila. U tom trenu ostala su izoštrena pa se mijenja i pojačava, ovisno o iskustvu poticaju. Zavežite ruke i noge, ograničite govor, stavite povez na oči – ili sve to odjednom! Igrajte se i senzacijom toplo-hladno s ledom, hladnim voćem, otopljenom čokoladom, voskom… Ne zaboravite i na dodir različitim predmetima, koji mogu potaknuti užitak. Osim vibratora, to može biti i perje, flogger, lanci…
• Udarna igra – pod ovim pojmom nalazi se sve što uključuje neki vid udara, bio on slabiji ili jači. Pljesnuti rukama, lancem, bičem itd., također po bilo kojem dijelu tijela. Isprobajte senzaciju štipanja, bilo s igračkama ili rukama, povlačenjem kose ili gušenjem.
• Prljavi razgovori – najblaži oblik S&M-a možemo nazvati dirty talkom. Eksperimentirajte izjavama u krevetu, gledajte kako partner reagira na koju. Pričajte o tome što volite, jesu li to izjave vezane uz dominaciju, rečenice tipa kakvih čujemo u porno filmovima ili one ljubavnije tematike… Granica nema, odnosno postavljate ih skupa!

Foto: Pexels, Instagram

Više o temiIzvor: Journal.hr