Na najvećem Job Fairu do sada se predstavilo više od 150 poduzeća

Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Saveza studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET) službeno je otvoren na Zagrebačkom Velesajmu. Na ovogodišnjem, do sada najvećeg Job Fairu, predstavilo se više od 150 poduzeća, a dva dana koliko će se održavati, očekuje se više od pet tisuća posjetitelja.

Domaćin ovogodišnjeg Job Faira, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva,Vedran Bilas, otvorio je sajam i tom prilikom istaknuo: „Čestitam našem Centru karijera, Savezu studenata FER-a i KSET-u na dobro obavljenom poslu u organizaciji 16. Job Faira. Napomenuo bih kako studij elektrotehnike i računarstva omogućuje znanja za poslove budućnosti i za zanimanja za koja još ne znamo da postoje. Job Fair organiziramo kako bismo našim studentima omogućili bolje upoznavanje poslovnog okruženja te kako bi se bolje pripremili za poslove koji ih čekaju nakon što završe fakultet. Svim studentima želim poručiti da budu redoviti u pohađanju studija i obavljanju studentskih obveza te neka vam stjecanje znanja bude na prvom mjestu. Nemojte biti zaposlenici koji usput studiraju, jer kada steknete diplomu FER-a, otvorit će vam se najjatraktivnija radna mjesta u svijetu“.

Uz prorektora za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom Sveučilišta u Zagrebu, Tomislava Josipa Mlinarića, Job Fair su posjetili i zastupnik Hrvatskog Sabora, Marko Pavić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić, izaslanica gradonačelnika Zagreba, Nera Pavić. , pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje te izaslanik člana EU parlamenta Karla Resslera, Ivo Pekić.

Danas i sutra studenti će moći poslušati više od 20 razgovora s predstavnicima poduzeća iz različitih sektora i industrija, sudjelovati na stručnih 17 radionica te poslušati panel raspravu na temu karijere poslije diplome, dok će Hot Talk ove godine biti s Hrvojem Ćosićem, direktorom Aircasha.

Među ovogodišnjim izlagačima bit će prisutni: Valcon, HT, Happening, Ericsson Nikola Tesla, A1 Hrvatska, Aircash, b2match, HEP, IBM, Infobip, Koios, Končar, Moberg, OTP banka, Pixion, Porsche Digital Croatia, Securitas, Siemens, Span , Xylon, Sofascore, Productive, Njuškalo, Nets, Croatia osiguranje, Ars Futura, Barrage, Fina, Ignit…

„Svi smo jako uzbuđeni što smo mogli i ove godine organizirati Job Fair čiji je cilj studentima i studentima omogućiti priliku da se na jednoj lokaciji raspitaju o prilikama koje se nude u industriji i pronađu karijeru koja im se sviđa. Pripremili smo zaista bogat program s našim partnerima, kojim pokrivamo i obrazovanje i zabavu. Motivirajući i potičući studente na društvenu proaktivnost tijekom studiranja te stvarajući okruženje u kojem svoje studiranje mogu učiniti bogatijim

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr