Zbog kvara isključili cijeli kvart, žena (80) koja koristi aparate za održavanje na životu umrla

TRAGEDIJA U AUSTRALIJI

Fotografija: Canva

Lokalni distributer struje u australskom Dubbu isključio je struju kako bi popravio kvar transformatora, no u tom dijelu grada bila je i Gloria Shae (80) koja je preminula jer koristi uređaj koji održava u životu

Australska obitelj ogorčena je nakon što je njihova baka (80) umrla kad je dio grada u kojem je živio ostao bez struje.

Gloriju Shae prije 10 dana su pronašli na podu stana u gradiću Dubbo dok je pokušavala doći do boce s kisikom. Ona je kod lokalne energetske tvrtke bila registrirana da koristi uređaje koji se održavaju u životu.

No 8. svibnja ujutro njen dio grada ostao je bez struje rano ujutro. Sin pokojne žene za 7 Vijesti ispričao kako ga tvrtka nije kontaktirala da u tom dijelu grada nema struje.

– Da je bio neki automatizirani sustav koji bi mi poslao poruku, stigao bih do mame za 30 sekundi – rekao je.

Ispričao je kako su majku registrirali da bi imali više sigurnosti, ali kaže i kako nema sustava koji će obavijestiti članove obitelji u slučaju nestanka struje.

Hitna služba je stigla kroz 15 minuta nakon što je žena pronađena i pokušali su je reanimirati, ali je već nastupila moždana smrt.

Iz energetske tvrtke kažu da je struja isključena kad je prolaznik uočio iskrenje iz transformatora. Zbog sigurnosti su isključili lokalno područje i kroz otprilike sat vremena popravili kvar. Kažu i da bi se ljudi trebali pobrinuti za alternativu u ovakvim slučajevima kad se oslanjaju na struju za održavanje u životu.

– Ali kako bi žena od 80 godina, koja se ne može disati i probudila se iz dubokog sna, trebala izaći van i sama pokretati agregat – pita se njezin sin.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr