Infobipov Shift u Miamiju: Sve je spremno za prvo izdanje hrvatske developerske konferencije u SAD-u

Shift, Infobipova developerska konferencija, doživjet će svoje prvo američko izdanje u utorak 23. svibnja u Miamiju. Muzej Perez, prepoznatljiva znamenitost Miamija, ugostit će govornike, tvrtke i posjetitelje koji većinom dolaze iz SAD-a, Južne Amerike i Europe. Omiljena hrvatska developerska konferencija prvim će događajem na drugom kontinentu napraviti veliki iskorak prema ostvarenju svog cilja – povezivanju i osnaživanju globalnog developerskog ekosustava.

‘Nakon mjeseci organizacije, sve je spremno za Shift u Miamiju i vjerujem kako nas očekuje sjajan događaj koji će Shift američkoj developerskoj javnosti prikazati na pravi način. Konferencija je veličinom manja od one u Hrvatskoj, ali sadržajem i programom ostaje u skladu s našim visokim standardima, čime se želimo izdvojiti na izazovnoj američkoj tehnološkoj sceni. Pripremili smo impresivan popis govornika budući da nam je želja predstaviti se kvalitetom iu prvom izdanju ostaviti pravi dojam, a siguran sam da ćemo to u utorak i ostvariti’, najavio je konferenciju Nikola Radišićvoditelj projekta Shift Miami u Infobipu.

Uz okupljanje developera, cilj konferencije je i približiti Infobip američkoj developerskoj zajednici, te time nastaviti jačati otisak prvog hrvatskog jednoroga u SAD-u. Organizatori ističu kako je Miami odabran zato što je grad koji se ubrzano razvija kao novo tehnološko središte, a Shift u tom gradu želi učiniti godišnjim događajem koji će vremenom postati prepoznatljiv na američkoj i međunarodnoj tehnološkoj sceni.

Otac FPS videoigra otvara konferenciju

Cjelodnevni program Shifta u Miamiju otvorit će John Romero, programer videoigara koji stoji iza više od 180 naslova, među kojima su najpoznatiji Doom, Quake i Wolfenstein. Romera se naziva još i ocem takvog tipa videoigra, takozvanih Pucačina iz prvog lica-a (FPS), au Miamiju će podijeliti svoje bogato iskustvo stečeno tijekom više od 30 godina rada u igrica industrija.

Osim njega, na konferenciji će predavati još 15 predavača, developerskih stručnjaka iz poznatih tehnoloških kompanija među kojima su Postman, Gitlab, Cloudlfare, Elastic i Hashicorp. Teme pokrivaju različite aspekte današnje industrije, uključujući sveprisutnu umjetnu inteligenciju i njezin utjecaj na razvojnu struku.

”Infobipov Shift u Europi je nesumnjivo jedna od najimpresivnijih konferencija na kojima sam govorio, a vjerujem kako nas slično očekuje iu Miamiju. Cijenim što organizatori nude veliki trud u kvaliteti govornika, tema i programa, a takav uloženi trud uvijek se vidi i osjeti na konferenciji”istaknula je Poklon Egweenu iz tvrtke Cloudflare čija tehnologija podupire više od 25 milijuna web stranica, jedna od govornica na konferenciji.

Prokušana formula iz Zadra

Tijekom više od desetljeća održavanja u Europi, Shift je istaknut na tehnološkoj sceni zahvaljujući snažnom fokusu na kvalitetu programa koji spaja s opuštenom atmosferom u kojoj se programeri lakše povezuju s kolegama. Upravo ovu formulu pokušat će ponoviti u Miamiju.

Programeri na konferencije ne dolaze samo kako bi slušali predavanja, već mnogi prije svega dolaze upoznati druge programere i tvrtke, odnosno potencijalne klijente, partnere, kolege i poslodavce. Zato smo pripremili EXPO dio sa sponzorskim izložbenim štandovima, lounge dijelove za sastanke, a cjelodnevno druženje završavamo zabavom u četvrtom Wynwoodu, umjetničkom srcu grada. zaključuje Radišić.

Upravo ovakav spoj kvalitetnog edukativnog, poslovnog i zabavnog

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr