Ministar Fuchs poslao upute školama u slučaju ugroze učenika

Smjernice su, kako navodi ministar Fuchs, izrađene u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs jučer je na adresu ravnatelja i ravnateljica svih hrvatskih škola odao upute, točnije smjernice kojih se trebaju pridržavati svi u slučaju kakve ugroze sigurnosti učenika u školama, piše u petak Večernji list.

Smjernice su, kako navodi ministar Fuchs, izrađene u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, a sve s ciljem, rješavanja rizičnih i opasnih situacija koje bi na bilo koji način mogle ugroziti učenike i djelatnike škola.

– Podsjećamo na iznimnu važnost suradnje školskih ustanova s ​​institucijama na lokalnoj razini u rješavanju i rješavanju nasilja i drugih rizičnih i kriznih situacija. S ciljem suradnje i koordinacije na lokalnoj razini uspostavljeni su gradski i općinski timovi za prevenciju i borbu protiv nasilja koji redovito održavaju koordinacijske sastanke tijekom kojih se razmjenjuju informacije o važnosti za postupanje nadležnih službi u kriznim situacijama – poručio je Fuchs u svome dopisu ravnateljima, podsjetivši sve njih da su upravo oni članovi spomenutih timova koji se trebaju odazivati ​​na redovite sastanke kojima koordiniraju načelnici policijskih postaja.

Prema smjernicama, škole se podsjećaju da u slučaju svake prijetnje odmah zatraže hitnu intervenciju policije, odnosno da u slučaju prijetnje samoozljeđivanjem zatraže intervenciju policije i hitne pomoći te da odmah pripreme pismenu obavijest nadležnoj područnoj službi Zavoda za socijalni rad.

Učenik

Više o temiIzvor:Poslovni.hr