Tek su počeli raditi, a već traže novi posao: Tako danas djeluje gotovo svaki treći zaposlenik u Hrvatskoj!

Anketa portala MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 2200 ispitanika, pokazala je da četiri petine radnika i nakon zaposlenja snima tržište i traži nove poslove.

Nekad je bilo nezamislivo, no iu Hrvatskoj sve više onih koji zaključe ugovor kod poslodavca i dalje aktivno snimaju tržište poslova. Anketa portala MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 2200 ispitanika, pokazala je da četiri petine radnika i nakon zaposlenja snima tržište i traži nove poslove.

Pritom se gotovo svaki treći zaposlenik (31%) već u prvim tjednima nakon početka rada na novom poslu nastavlja prijavljivati ​​na druge oglase za posao.

Gotovo polovica ispitanika (47%) nastavlja potragu za poslom zbog neispunjenih očekivanja u pogledu plaće, radnog vremena i drugih uvjeta rada ili odnosa s kolegama i nadređenima.

Lojalnost poslodavcu više nije “in”, u anketi se iskazuje tek petina zaposlenih (22%), a otišli bi u potragu za novim poslom tek u slučaju velikog pogoršanja uvjeta kod poslodavca.

Oni koji već pod dolaskom snimaju teren za novi posao takav pristup pojašnjavaju kao jednak odnos kakav prema radnicima imaju sami poslodavci, kojim

Više o temiIzvor:Poslovni.hr