Ponestalo vam je praška za rublje? Iskoristite ove sastojke koje imate kod kuće

Za učinkovito pranje možete upotrijebiti neke od ovih SOS trikova.

Ako slučajno shvatite u posljednjem trenutku da vam je ponestalo deterdženta za rublje, nemojte paničariti. Rješenje vam se nalazi ispred nosa. Možete se poslužiti nekim od ovih SOS trikova za učinkovito pranje, piše B92.

Mješavina sode bikarbone i octa

Ovaj se spoj često preporučuje čišćenje i pranje mnogih površina u kućanstvu, i to ne bez razloga.
Mješavina soda bikarbone i alkoholnog okta vrlo je učinkovita i znatno sigurnija alternativa teškim kemikalijama za održavanje higijene.

Potrebno je samo da ubacite pola šalice sode bikarbone prije pranja, a zatim kad pokrenete ciklus za ispiranje ubacite pola šalice octa, čime dobivate i prirodni omekšivač.

Mješavina sode bikarbone i limunovog soka

Ako nemate alkoholni ocat, ali imate limun u kući – nemate problem. Postupite s limunovim sokom isto kao u prethodnom slučaju, s tim što možete najprije utrljati malo limuna po tvrdokornim mrljama za još bolji rezultat i temeljnije pranje.

Deterdžent za pranje suđa

Deterdžent za suđe se može koristiti za pranje rublja koji ne zahtijeva njegovu posebnu njegu, poput obojenog. Kako biste izbjegli previše pjene i mjehurića u perilici, ulijte deterdžent pomiješan s malo vode u bocu s prskalicom, pa poprskajte rublje u bubnju. Ne treba vam čak ni velika količina – dovoljno je manje od čepa. Kako biste bili sigurni da će se dobro isprati, ulijte ocat prije ciklusa za ispiranje.

Šampon

Isto kao i tekućina za pranje posuđa, šampon je učinkovit u pranju šarenog rublja, ali također je važno voditi računa o činjenici da on previše pjeni. Zato ulijte vrlo malu količinu i obavezno dodajte alkoholni ocat k

Više o temiIzvor:Poslovni.hr