Asus ažuriranjem 'pokvario' routere korisnika

Proteklih dana na društvenim mrežama i internetskim forumima moglo se lako naići na žalbe onih koji su imali neobičnih poteškoća s povezivanjem na Asusove usmjerivači. Problem je, naime, zahvatio velik broj korisnika diljem svijeta, a sada se o njemu službeno oglasila i tajvanska tvrtka.

„Tijekom rutinskog sigurnosnog održavanja, naš tehnički tim otkrio je pogrešku u konfiguraciji datoteka s postavkama našeg poslužitelja, što bi potencijalno moglo uzrokovati prekid mrežne povezanosti na jednom dijelu usmjerivač”, objašnjeno je na Asusovoj stranici za podršku.

📷 Snimak zaslona: Asus
Slika zaslona: Asus

Kako prenosi Blještavo računalo, Asusovo službeno objašnjenje nije u potpunosti otkrilo o kakvoj je pogreški točna riječ. To je, doduše, otkrio jedan povratni korisniktvrdeći da su problemi s vezom uzrokovani oštećenom ASD (Asus AiProtection) datotekom.

„Kako su se ruter automatski ažurirali i primili oštećenu datoteku, počelo im je ponestajati prostor za datoteke i memorije koje su se srušile. Ažuriranje firmvera to je gotovo u potpunosti popravilo, ali isto tako i jednostavno vraćanje ruter na tvorničke postavke“, kaže korisnik Reddita.

Više o temiIzvor:Bug.hr