IZA SEBE OSTAVLJA OGROMNO NASLJEDSTVO! Zanimljiv popis imovine preminulog 'kralja peciva': Posao mu je cvjetao

Foto: Darko Tomas / CROPIX / Google street view

Autor: IG

Tragična vijest odjeknula je poslovnom zajednicom, ostavljajući za sobom prazninu nakon iznenadnog gubitka jednog od najuspješnijih menadžera – Ivana Paraća. Njegovo ime neizostavno je povezano s uspješnim tvrtkama koje su procvjetale pod njegovim vodstvom, dok su mnoge od njih postale sinonimi za poslovni uspjeh.

Parać je živio na prestižnoj zagrebačkoj lokaciji Tuškanac, u vili koja je službeno registrirana na njegovo ime bez ikakvih teretana. Prema informacijama iz zemljišnih knjiga, vila ima površinu nešto više od 870 četvornih metara, od čega kuća zauzima oko 200 četvornih metara, a dvorište oko 650 četvornih metara.

Tvrtka Turanj projekt doo, koja se bavi upravljanjem nekretninama, registrirana je na ime Paraća. On je bio suvlasnik te tvrtke zajedno s Vinkom Čilašem, s kojim je od 1992. godine, pa sve do 2021. godine, bio vlasnik tvrtke “Pan-Pek”, poznate po proizvodnji peciva i smrznutih pekarskih proizvoda. “Turanj projekt” doo osnovan je u lipnju 2008. godine s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna. Do sada ta tvrtka nije prijavila značajnije prihode. Krajem 2022. godine, dnevnik Slobodne Dalmacije objavio je članak o nekretninskom poslu te tvrtke. Radilo se o izgradnji četiri vile i zgrade sa po dva kata iznad prizemlja u Turnju kod Zadra.

Druga tvrtka povezana s Paraćem i Čilašem je Tim nekretnine doo, registrirana na istoj adresi u Gajevoj ulici u Zagrebu. Ova tvrtka se također bavi iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama. Prošle godine tvrtka je prijavila prihod od 2,7 milijuna eura i dobit od 780,5 tisuća eura. Čilaš je direktor tvrtke, dok je Parać bio član uprave. Tvrtka je osnovana u lipnju 2007. godine i ima temeljni kapital od 4,4 milijuna kuna. U tvrtki radi sedam zaposlenika. Prethodne godine, 2021., tvrtka je također ostvarila ukupan prihod od oko dva milijuna eura, uz dobit od 780,5 tisuća eura.

Parać i Čilaš također su povezani s nekoliko drugih tvrtki koje se bave proizvodnjom, trgovinom i uslugama. Jedna od njih je tvrtka Valentino moda doo, koja je prijavila prihod od 152 tisuće eura i dobit od oko 24 tisuće eura u prošloj godini. Također, tvrtka Olimp Cro, koja se bavi maloprodajom, ostvarila je prihod od 194,4 tisuća eura i dobit od 76,9 tisuća eura. Ostale tvrtke povezane s Paraćem i Čilašem uglavnom su bile vezane uz Pan-Pek.

Parać i njegov partner često su se isticali da su pioniri u proizvodnji smrznutih proizvoda u Hrvatskoj. Svoju pekarsku djelatnost započeli su 1993. godine i postižu zapažene rezultate. Već tri godine kasnije preselili su se na lokaciju na Radničkoj cesti, a sedam godina nakon toga izgradili su najmoderniju tvornicu pekarskih proizvoda na zagrebačkoj Planinskoj ulici, piše Jutarnji list.

Autor: IG

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr