Kako nadograditi svoju rutinu njege kože kako bi bila idealna za ljeto?

rutinu

Rutina za njegu kože – korak po korak

Olakšaj rutinu njege

Osim količinom proizvoda, jer možda nije potrebno staviti pregršt slojeva kao zimi, olakšajte svakodnevnu rutinu njegovih i tekstura. Zamijenite bogatije kreme i balzame laganim hidratantnim kremama, fluidima ili gelovima. Tako ćete kožu kvalitetno hidrirati, ali bez nepotrebne težine.

Imate li masnu, mješovitu, problematičnu ili reaktivnu kožu, birajte formule bez ulja jer su one još lakše i ne ćepe pore.

Nemojte preskočiti kremu za lice

Visoke temperature i vlaga olakšavaju začepljenje pore, no izbjegavanje dnevne kreme nije pametan potez. Također služi kao fizička barijera na vrhu kože i čini je jačom kožnu barijeru. Pritom, pomaže zadržati sve što smo nanijeli prije nje duboko unutar kože i uz to je i omeksava.

U dnevnoj rutini, vašu dnevnu kremu možete zamijeniti SPF kremom. Navečer ipak birajte i klasičnu hidratantnu kremu kako biste adekvatno koži pomogli da se oporavi tijekom noći.

Obavezno koristite SPF

Nećemo se lagati, zaštita od UV zračenja je potrebna 365 dana godišnje, no ljeti se njena važnost dodatno pojačava. Prije svega jer su tada sunčeve zrake intenzivnije, pa raste i indeks UV zračenja koji nam jasno daje do znanja koji je stupanj opasnosti. Onaj tren kada UV indeks dođe na broj 3 ili više – SPF postaje obavezan, inače riskira crvenilo, opekline i oštećenje na staničkoj razini koja dovodi do ubrzanog starenja.

Osim toga, obnavljanje zaštitnog faktora jednako je važno. Naime, adekvatna zaštita kože lica postiže se s ¼ žličice proizvoda, dok je ista količina potrebna za uši i vrat. Uz jako UV zračenje, SPF u prosjeku traje do 2 sata (ako smo se smočili, od 40 do 80 minuta), pa ga nakon toga treba obnoviti u odgovarajućoj količini. Bez obnove SPF-a izvorna zaštita ne postoji.

Koristite antioksidanse

Najbolji način za zaštitu kože od slobodnih radikala je korištenje antioksidansa. Oni popravljaju oštećenja nastala od sunca, daju sjaj, djeluju pomlađujući… Najpoznatiji antioksidansi su vitamin C, ali pomažu niacinamid, vitamin E, zeleni čaj i mnogi drugi.

rutinu

Koristite nježno dvostruko čišćenje svake večeri

Kako je SPF pomiješan sa znojem i/ili šminkom idealan za začepiti pore, preporuča se svaku večer odraditi double cleanse tehniku ​​čišćenja lica. Prva faza mora biti u obliku balzama, ulja ili mlijeka kako bi se dobro otopili ostaci UV filtera i šminke, dok drugom fazom koja je u obliku pjene ili gela očistite potpuno sve s lica. One s problematičnom kožom mogu isprobati i gel s dodatkom salicilne kiseline za dodatno održavanje pora čistima.

(Umjereni) piling je bitan!

Preporučuje se izbjegavati primjerice AHA kiseline jer stanje kože ima, no bitno je barem jednom mjesečno odraditi piling. Koristite ili AHA kiseline, napravite zadnji piling tjedan dana prije odlaska na godišnji odmor, a zatim po potrebi odradite laganu eksfolijaciju uz proizvod s enzimima ili u obliku gela. Kako se ispire s lica, čistači s AHA kiselinama koristan su oblik ljetnog pilinga, međutim i oni se preporučuju tek 2-3 puta zajedno. Štoviše, i manje ako ste na godišnjem odmoru!

Više o temiIzvor: Journal.hr