U padu nizozemskog aviona u Lici poginuli svi putnici: 'Jako oštećenu olupinu uništio požar'

TRAGIČNA NESREĆA

Foto: HGSS; Boris Ščitar/Pixsell, Alec Wilson/Flickr.com

Glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin je s mjesta nesreće rekao Hini da su svi putnici u nizozemskom zrakoplovu poginuli, te da je zrakoplov jako oštećena olupina.

U nizozemskom zrakoplovu koji je pao u subotu na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, njih najvjerojatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je u nedjelju očevidom na mjestu pada aviona Cirrus 20 koji provodi karlovačku policiju i glavni zrakoplovni istražitelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako je u nedjelju izvijestio DORH “na šumovitom dijelu Male Kapele na području Grada Ogulina traje očevid i utvrđivanje svih okolnosti pada zrakoplova Cirrus 20”

Glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin je s mjesta nesreće rekao Hini da su svi putnici u nizozemskom zrakoplovu poginuli, te da je zrakoplov jako oštećena olupina, koja je osim mehaničkih oštećenja dodatno uništena i požarom.

Dodao je da se sad radi očevid na terenu kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega će uslijediti prikupljanje podataka.

– Moramo dobiti podatke kontrole letenja, komunikaciju koju su imali s pilotom, radarom i druge podatke i tada ćemo dobiti cjelovitu sliku i, nadamo se, odgovoriti na pitanje što se i zašto dogodilo – rekao je Petrin. .

Odbacio je kao špekulacije tvrdnje da je uzrok pada zrakoplova loše vrijeme jer se “vode samo činjenicama, te da loši vremenski uvjeti ne znače automatski da su oni uzrok pada zrakoplova”.

Petrin je također potvrdio da se radi o nizozemskom zrakoplovu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Nizozemske, a je li tako i tko će putnici utvrditi da će se kroz obdukciju koja treba dati odgovore i na identitet žrtava i na točno vrijeme i uzrok njihov smrti.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr