Alessandro Florio sicilijanski je umjetnik i tattoo artist koji osvaja autentičnost

Alessandro Florio

Zamislite sve što je cool, urbano, pomaknuto i autentično i onda to sve zamislite u jednoj osobi i njezinom radu, ono što dobijete je Alessandro Florio. Ovaj slikar i tattoo artist sa Sicilije ističe se u masi svojim prepoznatljivim stilom i beskompromisnim rizikom što se nama itekako sviđa. Njegov ekstravagantni i divlji stil savršeno razbija dosadnu i uniformiranu svakodnevicu. Nije za svakoga, priznat ćemo, ali sigurno će ga svatko primijetiti, suprotno je jednostavno nemoguće.

Bez skica

Kada govori o svom radu Alessandro kaže:

“Gesta je Gospodar, koncept postavlja pozornicu za akciju; često majstorstvo odražava stvarnu prirodu samog koncepta. Cijeli krug proizvodnje pokreće privlačnost. Privlačnost pokreće izbore, ona je magnet, ona je majka cvjetanja. Zlouporaba detalja je neprijatelj, pretjerivanje skriva čistoću. Radovi su lišeni pripremnog nacrta; sve se rađa u trenutku pokušavajući ne kontaminirati emotivni instinkt koji me vodi slikanju. Dakle, ono što po mom mišljenju može biti pogreška, promatrač to može protumačiti kao namjernu gestu i time oprostiti moje samouke pogreške.”

Ovaj intuitivni umjetnik tako stvara prava remek-djela, kakva smo svakako željeli za zid dnevne sobe ili spavaće sobe. Zašto? Prosudite sami.

Više o temiIzvor: Journal.hr