Čarter okupljanje: Croatia Yachting preuzeo Odisej Yachting

Vodeća jahting kompanija u jadranskoj regiji Croatia Yachting sa sjedištem u Splitu preuzela je šibensku tvrtku Odisej Yachting.

Croatia Yachting broji pet ureda duž dalmatinske obale, a osnovana je 2004. godine. Tvrtka je prepoznata po svojoj izvrsnosti, dobivajući prestižne nagrade kao što je najbolji čarter tvrtke u Hrvatskoj. S flotom od preko 140 jahti, uključujući najveći svjetski izbor Hanse Yachts i ponudu Bali Catamarans, tvrtka također nudi sveobuhvatne usluge upravljanja čarterom.

Tvrtka je 2021. godine ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 21,88 milijuna eura i zapošljavala 20 djelatnika. Osnivač Croatia Yachtinga, ujedno i izvršni direktor tvrtke je Domagoj Milišić.

Odisej Yachting, sa sjedištem u Šibeniku, etablirana je jahting tvrtka s preko 20 godina iskustva. Prije prodaje vlasnik tvrtke, ujedno i direktor, bio jeMarek Michal Stryjecki. Specijalizirani su za čarter usluge, nudeći raznoliku ponudu jahti i jedrilica za iznajmljivanje. Odisej Yachting bavi se uslugama charter managementa, ali i prodajom jahti i jedrilica. Tvrtka je 2021. godine ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 2,22 milijuna eura i zapošljavala pet djelatnika.

– Ovom akvizicijom Croatia Yachting proširuje svoje poslovanje i jača svoju poziciju na tržištu. Planiraju iskoristiti stručnost Odisej Yachtinga kako bi poboljšali svoj portfelj čarterske ponude i zadovoljili rastuće zahtjeve svojih probirljivih klijenata.

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr