IT tvrtka Koios proslavila je 15 godina poslovanja

Zagrebačka IT tvrtka Koios proslavila je petnaest godina poslovanja, čime je okrunila poslovni uspjeh te značajan rast prihoda i zaposlenih posljednjih godina. Ova IT tvrtka primarno se bavi DWH (Data Warehouse) djelatnošću. Riječ je o posebnim oblicima baza podataka koje se obično koriste u sustavima za izvješćivanje i analizu velikih količina podataka. Takve baze podataka osnova su svakog sustava ili projekta poslovne inteligencije (Business Intelligence), a Koios je primarno specijaliziran i orijentiran na bankarsku industriju.

Koios u uredima u Zagrebu i Londonu trenutno zapošljava oko 90 stručnjaka, što je značajan rast u odnosu na 2021. godinu kada ih je bilo 50. U 2022. godini prihodi tvrtke iznosili su 4,75 milijuna eura, čime je zabilježen rast od 30 posto. u odnosu na prethodnu godinu. Ove godine očekuju prihode više od 6 milijuna eura, što govori o postojanoj stopi rasta i razvoja tvrtke. Osim hrvatskog i regionalnog tržišta, angažirani su na projektima u cijeloj jugoistočnoj Europi, a posljednjih godina započeli su i ekspanziju na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva.

Stjepan Pavlek Posavec, direktor i predsjednik uprave Koiosa

„Mlada smo tvrtka s prosjekom godina od samo 33, ali svejedno imamo desetak ljudi koji su u Koiosu zaposleni duže od 10 godina, na što smo posebno ponosni. Kruna je to našeg sustava mentoriranja kroz koji mlade stručnjake s malo ili bez iskustva nakon završenog fakulteta uvodimo u rad te stvaramo stručnjake koji postaju nezamjenjiva karika u radu s bankarskim sektorom za koji nas vežu svi projekti na kojima trenutno radimo. Svi naši zaposlenici razumiju i poznaju bankarsko poslovanje te mogu adekvatno odgovoriti na zahtjeve i ono bitnije, specifičnosti bankarstva. Od samog početka njegujemo partnerski odnos s klijentima i razvijamo dugoročnu suradnju, a posebno nam je drago da i dalje radimo s prvim klijentom s kojim smo suradnju započeli prije petnaest godina. Jedan od tajni našeg uspješnog rasta preuzela je tvrtka Beta Tau Beta, s kojom smo prethodno dugo surađivali. Između ostalog i zbog te odluke, Koios je počeo ubrzano rasti te je od 2019. godine došlo i do strelovitog povećanja broja zaposlenih. U budućnosti namjeravamo nastaviti taj t

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr