Pogledali smo: Beau se boji. U dijelovima kada je zastrašujuć, izaziva vas da se smijete

Joaquin Phoenix je briljantan, sav se topio u nervozi Beaua Wassermana, dajući gotovo djetinju izvedbu koja će se svaki čas raspasti. Jednostavno vjeruješ da se bojiš.

Monstruoznu majku glumi Patti LuPone koja bi vjerojatno mogla prostrijeliti nekoga samo jednim pogledom, a tu je i stvorenje na tavanu koje služi kao metafora za ono čega se Beau boji cijeli svoj život. Za razliku od Asterovih prethodnih filmova, Beau se boji je čak i smiješan. U dijelovima kada je najstrašniji, izaziva vas da se smijete. To vrijedi i za stvaranje na tavanu, strepite u scenu u kojoj ćete ga napokon otkriti. Napeta glazba koja ga prati i Beauov preplašen izraz lica iu vama izaziva strah. Onda kada shvatite što je to stvorenje, preostaje vam samo nasmijati se. Unatoč humoru, Beau se boji je kao jedna noćna mora. Ništa nije stvarno. Sve je zastrašujuće, čak i smiješne stvari.

Beau se boji (3)

Ari Aster je redatelj čiji rad treba pratiti

Film je nastao u produkciji A24 koji pokazuje što se dogodi kada se obećavajućem redatelju daju resurse da radi što god hoće. Aster je napravio upravo ono što hoće da te prateći Nasljedno ja Srednje ljetoovim filmom polako postaje redatelj kojeg treba pratiti.

Više o temiIzvor: Journal.hr