Rukom crtana platformska avantura Planet of Lana u prodaji i odmah uvrštena u program Game Pass

Razvojni tim Poželjno je jučer objavio svoj novi projekt, Planeta Lana, a isti je sudeći po ocjenama kritike, uz prosjek preko 80 posto, neotkriveni biser kojeg vrijedi zaigrati. U osnovi je riječ o 2D platformskoj avanturi nalik na Limbo ili Inside, no za razliku od istih, Planet of Lana donosi vrlo živopisnu i bojama bogatu scenografiju koja nam se osobno mnogo više sviđa od mračne tematike spomenutih.

Radnja nas vodi na planet koji napadaju robotska bića koja otimaju ljude, uključujući i sestru glavne junakinje Lane. Kako bi je oslobodila, Lana usput susreće mačkoliko stvorenje Mui i dvojac kreće u avanturu života u kojoj ih čekaju brojni izazovi koji obično zahtijevaju angažman oba lika.

Autori se posebno hvale podatkom da glazbenu podlogu potpisuje Takeshi Furukawajapansko-američki kompozitor i dirigent kojem svijet zabave nije stran, pa je tijekom karijere radijska glazba za serijale Star Trek Enterprise, Star Wars: Clone Wars i Avatar: The Last Airbender, dok je za svoje umijeće u igri The Last Guardian primio svu silu nagrada i nominacija.

Planet of Lana dostupan je za Xbox, kao i za PC putem Epic Games Storea ja Steama nije zgorega napomenuti i kako je odmah uvršten iu program Game Pass koji je od nedavno dostupan u Hrvatskoj i svakako savjetujemo da provjerite koje pogodnosti donosi pretplata na isti.

Više o temiIzvor:Bug.hr