Za sve koji ne vole nered: Savjeti za uzgoj biljaka u vodi

Biljke koje se uzgajaju u vodi idealne su za one koje ne žele imati previše posla sa zemljom, nametnicima, konstantnim presađivanjem i ostalim mukama koje prvenstveno imaju početnike kada krenu uzgajati biljke. Manje je nereda, ai lakše je održavanje biljaka s obzirom na to da moramo paziti samo da biljke uvijek imaju dovoljno vode. Iako na prvu zvuči poprilično jednostavno, nemojte se odmah zavarati – to ne znači da ćete za biljke manje brinuti, samo će možda nekima biti jednostavnije. Donosimo savjete kako uzgajati biljke u vodi, te koje su vrste za takav način najbolji izbor.

Kako uzgajati biljke u vodi?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan, a počinje pravilnim odabirom biljaka. Ovo su neke od biljaka koje možete uzgajati u vodi bez ikakvih problema: begonija, zeleni ljiljan, mirni ljiljan, bršljan, zlatni puzavac, aglaonema, gumasti fikus, difenbahija, srcoliki filodendron, pelargonija, sretni bambus itd.

Reznice

Biljke jednostavno možete uzgajati tako da iz matične biljke, na dijelu gdje se list spaja sa stabljikom odrežete grančicu, poželjno bi bilo da već ima svoja dva – tri lista i jednostavno ih stavite u vodu. Nakon nekog vremena ona će početi puštati korijenje. Biljke koje ćete uzgajati na ovaj način vole vodu iz slavine, tako da ne morate brinuti o odstajaloj ili prokuhanoj vodi. U početku pripazite da biljka uvijek ima dovoljno svježe vode, a nakon što već pusti korijenje, vodu možete mijenjati svaki mjesec.

Više o temiIzvor: Journal.hr