Eksplodirao zaostali zvončić iz rata u centru Zagreba: Ozlijeđen radnik koji je radio na krovištu

Zbog eksplozije na krovištu ozlijeđen je radnik. Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo neslužbeno doznaje da je riječ o eksploziji zvončića.

GalerijaNajnovija vijest Ilustracija U centru Zagreba eksplodirao zvončić - 4 +6U centru Zagreba eksplodirao zvončić - 3


U centru Zagreba jutros se oko 9 sati dogodilo eksplozija na krovištu na Strossmayerovu trgu.

Iz policije nam potvrđuju da je jedan radnik ranjena nakratko je bio i obustavljen promet.

Policijski očevid na mjestu događaja je dovršen, čekaju se službeni rezultati. Zagrebačka policija zasad komunicira samo sa šturim informacijama. Težina ozljeda radnika koji je stradao još nije službeno poznata, a trenutno se nalazi u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo neslužbeno doznaje da je riječ o eksploziji preostalog zvona iz raketiranja Zagreba 1995. godine.

Na krovu se aktiviralo zvono kod skidanja greda, dasaka i crijepa. Neslužbeno doznaje da su radniku ozlijeđena dva prsta, ali oni neće biti amputirani.

Prema izjavama ljudi s kojima je razgovarao, eksplozija je bila jaka. Reporter Ivan Čorkalo dodao je kako je nevjerojatno da i 28 godina nakon što je grad Zagreb bombardiran, zvona još uvijek stoje razbacana po zgradama u središtu grada.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević nije potvrdio da se radi o zvonima dok istraga nije potvrdila o čemu se radi. Dodao je da vatrogasci provjeravaju krovove oko opasnih elemenata koji mogu pasti na građane, s oštećenim objektima u potresu.

“To su privatne zgrade i postoji odgovornost privatnih vlasnika da se takvo što ne dogodi. Međutim, vatrogasci kao gradska postrojba pomažu tako da svakih pola godine prolaze sve krovove i fasade uklanjam opasne elemente.”

Tomašević je istaknuo da je slučaj koji se dogodio jutros nije pitanje za vatrogasce, već za policiju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr