HAJDUK ODLUČIO KAZNITI LIVAJU! Uputili ispriku Šibenčanima, ali i optužili za dvostruke kriterije

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Autor: Gordan Ivan Šojat

Strasti nakon utakmice finala Kupa hrvatske između Hajduka i Šibenika u Rijeci na Rujevici još se ne stišavaju, a najveću buku podiglo je poticanje pogrdnog navijanja od strane Marka Livaje.

Podsjetimo, kapetan Hajduka je poslije pobjede u finalu Kupa u jednom trenutku tijekom slavlja na terenu uzeo megafon i na njemu je počeo pjevati uvredljivu pjesmu koju Torcida pjeva Funcutima; ‘Freze, traktori…’, da bi ostatak pjesme, ‘pi*ke šibenske, dobit će te batine’, svi zajedno završili.

Marko Livaja se zbog takvog ponašanja našao na udaru javnosti, istragu je otvorio i HNS, a sad se očitovao i Hajduk, koji je odlučio kazniti svog kapetana, ali je i upozorio na dvostruke kriterije prilikom ovog incidenta.

HNS (Hrvatski nogometni savez) pokrenuo je disciplinski postupak protiv Marka Livaje zbog nesportskog ponašanja prilikom proslave jučerašnje pobjede nad Šibenikom u finalu Kupa.

Sankcije bi mogle biti 3-12 utakmica suspenzije jer je već imao sličan incident. 🚨 pic.twitter.com/mCN6YCa2lX

— 🇭🇷 (@TheCroatianLad) 25. svibnja 2023

Pozivi na smrt

Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti.

“Uvredljivi navijački diskurs treba ostati na tribini, a svi akteri na sportskim terenima unatoč emocijama koje vladaju bi se morali izuzeti od istog. Sukladno događanjima nakon jučerašnje utakmice smatramo da je naš igrač Marko Livaja pogriješio što je pjevao pjesmu koja je izazvala povredu osjećaja ljubitelja sportskog rivala iz Šibenika kojima se ovim putem još jednom ispričavamo”, pišu iz Hajduka i nastavljaju:

“Kao Klub ćemo prema svim svojim igračima koji počinju biti kakav prijestup, kao i do sada, reagirati sukladno internom disciplinskom pravilniku, a iznos ćemo donirati našem Bilom srcu. S obzirom na razinu odgovornosti i utjecaja koje imamo prema javnosti radit ćemo kontinuirano na tome da se takve stvari ne ponove”, navode iz kluba u priopćenju i nadodaju:

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

“Nažalost, ne možemo se osvrnuti na svojevrsno ignoriranje kada se stvari dogode suprotno, konkretno u slučaju poziva na smrt najboljeg igrača lige i hrvatskog reprezentativca. Diskurs u javnom prostoru nije bio toliko izražen ni primjetan, a izostale su reakcije odgovornih institucija koje su trebale stati u zaštitu”, pišu iz Hajduka i zaključuju:

“Postavlja se pitanje dvostrukih kriterija, a samim time i odgovornosti prema osobi koja svoju ljudskost, veličinu i igračku vrijednost svakodnevno pokazuje prema svima onima koje uveseljava pristupom, neumornim fotografiranjem i izvedbama na terenu. Marko Livaja je igrač i osoba sa svim svojim manama i vrlinama koje krase njegov identitet”, zaključuju u priopćenju iz Hajduka.

Autor:Gordan Ivan Šojat

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr