Homeworld 3 još jednom odgođen, novo vrijeme izlaska je veljače iduće godine

Jedna od najboljih RTS serijala svih vremena je svakako Domovinski, “svemirska opera” čije je prvo izdanje izašlo davne 1999. godine i odmah steklo mnoštvo obožavatelja. Sljedeće godine smo dobili Kataklizma2003. (enciklopedijska natuknica). Domovina 2 koji je potvrdio elitni status i majstorstvo Relic Entertanimenta nakon čega je serijal dospio u ruke Mjenjač Entertainmenta. Isti su 2015. godine objavili remastere oba glavna izdanja, te godinu kasnije i Domovina: Pustinje Kharaka kojeg potpisuje ekipa Blackbird Interactivea. Iako ovaj “prizemljeni” Homeworld nije bio toliko zarazan kao onaj koji se odvijao u 3D prostoru svemirskih prostranstava, pokazao je umijeće developera kojima je dodijeljena zadaća izrade Domovina 3trećeg pravog nastavaka najavljenog 2019. godine.

Nažalost, iako smo ga već trebali igrati, prošle godine je izlazak odgođen na prvu polovinu ove, a kako do isteka tog roka preostaje manje od mjesec dana, s obzirom na manje ikakvih informacija koje uobičajeno prethode izlascima na tržište, bilo je jasno da se ne događa ništa dobro. Novim priopćenjem Blackbird Interactivea potvrđene su naše sumnje da je Homeworld 3 dobio veljaču iduće godine kao novo okvirno vrijeme izlaska.

Zanimljivo, autori nisu pribjegli uobičajenom “poliranju i uklanjanju bugova“, već jednostavno kažu kako im je želja opravdati ime koje igra nosi i dostići visoke standarde postavljene u originalima. Napominju kako i dalje namjeravaju isporučiti sve obećane sadržaje u čemu ih podupire Gearbox kao izdavač, te nadodaju kako razlog odgode nije četverodnevni radni tjedan na kojem “U stvari, ekipa je uspjela ostvariti isti učinak, ako ne više vremena što im je danas više osobnog vremena”, zaključuju glavešine Blackbirda.

Više o temiIzvor:Bug.hr