Noelov proljetni meni ne sadrži meso ni ribu – njime dominira povrće i morate ga isprobati

Noelov proljetni meni ne sadrži meso ni ribu – njime dominira povrće i morate ga isprobati

Noelov proljetni meni ne sadrži meso ni ribu – njime dominira povrće i morate ga isprobati

Dobiti poziv za večeru u Božić i na njega se ne odazvati zaista bi bio grijeh. Ovoga puta u jedini zagrebački restoran s Michelinovim zvjezdicom otišli smo isprobati proljetni meni, prikladno nazvan Proljetno cvjetanje. Ono što je uslijedilo je gastronomsko uživanje u kreacijama kuhara Brune Vokala koje ne sadrže ni meso ni ribu, već njima dominira povrće.

Inspiracija chefa Vokala za ovaj jelovnik bilo je buđenje prirode iz ‘zimskog sna’. Naš jelovnik je proslava sezone, posveta darežljivoj zemlji i počast nevjerojatnoj umjetnosti kakvo kulinarstvo i jest – riječi su koje najbolje opisuju Proljeće Cvjetovi.

Proljeće na tanjuru

Na jelovniku ćete pronaći razne svježe namirnice poput mrkve, artičoka, gljive i šparoga, savršeno upakirane u 20-ak jela koja će vas prvo osvojiti vizualno, a zatim i božanstvenim okusom.

Teško je među njima izdvojiti samo jednog favorita, ali jela koja bismo istaknuli svakako su sadržaj od krumpira, mrkva, trošitiodnosno bistra juha od rajčica s ikrom od pastrve, zelenog ulja od medvjeđeg luka i gelom od manga, zatim bijele i zelene šparoge umotane u burrito the kavijar s korabicom.

Kavijar od jeseni je svoje mjesto pronašao u još jednom slijedu, a poslužio je na vrhu hrskave košarice od heljde punjene domaćim tofu mousseom.

Svakako vrijedi spomenuti i glavno jelo – BBQ gljiveali i Noelove poznate štrukle, koje se na ovom izborniku poslužuju s crnim tartufom, a koji se koristi u još nekoliko jela. U ART dijelu večeri, gdje sami jestivim bojama crtate po tanjuru, na njega stiže mala krafna punjena fritajem i ikromom od pastrve.

Od deserata nas je oduševio božanstveni limunčelo biskvit Napravljen od limuna s otoka Visa, s kremom od vanilije i kamilice, poslužen sa sladoledom od mozzarelle. Mliječno pecivo sa sjemenkama, koje nam je bilo potpuno otkriveno zadnji put kad smo jeli u Noelu, ovoga puta je posluženo s maslacem od maslinovog ulja i namazom od cikle i kajmaka.

Tri opcije sparivanja pića s hranom

Sva ova jela fantastično su zaljubljena s vinima i ostalim pićima, au njima možete uživati ​​uz selekciju čajeva, za koje su se u Noelu pobrinuli da savršeno pašu uz svako jelo.

Večera koju ćete pamtiti

Večera u Noelu traje četiri sata i, baš kao i uvijek, predstavlja zaokruženo iskustvo u kojem ćete uživati ​​svim osjetilima. Noel tim će vam pripremiti i dodatno glazbeno i vizualno iznenađenje kojim ćete upotpuniti doživljaj svoje fine dining čarolije.

Do predstavljanja novog, ljetnog menija ostalo je oko mjeseca dana pa imate dovoljno vremena isprobati ova jestiva remek djela s potpisom Brune Vokala. Vjerujte nam, uživat ćete u svakom zalogaju.

Najčitanije

Učitati još

Više o temiIzvor: Journal.hr