Worldcoin, kripto projekt iza kojeg stoji izvršni direktor OpenAI-a, prikupio je 115 milijuna dolara

Nakon zapanjujućeg uspjeha OpenAI-ajoš jedan projekt iza kojeg stoji njegov izvršni direktor Sama Altmana zatvorio je značajan krug financiranja usred sumorne godine za kripto ulaganja.

Projekt Worldcoin prikupio je 115 milijuna dolara u krugu financiranja serije C koji je vodio Blockchain kapital. Ostali sudionici u krugu financiranja uključuju a16z, Bain Capital i Distributed Global.

Worldcoin, koji potpada pod krovnu tvrtku Tools for Humanity, jedinstven je protokol otvorenog koda koji uključuje skeniranje šarenice oka.

Prema web-stranici, biometrija je snimljena Worldcoin Orbom, slikovnim uređajima koji snimaju šarenice i slike visoke rezolucije njihovih tijela i lica.

Worldcoin je imao kontroverzan početak otkako je prvi put spomenut sredinom 2021. godine. Unatoč izvješćima o sigurnosnim propustima, platforma je tvrdila da je premašila milijun registracija.

Kontroverzni projekt također je nedavno dobio veliku snagu u Kini.

Izvješća navode da prevaranti kupuju skenirane perunike na crnom tržištu kako bi se registrirali na platformu.

Kao odgovor, Worldcoin je rekao da tvrtka nema problema sa skeniranjem šarenice na crnom tržištu, ali je otkrio otkrivanje brojnih slučajeva prijevare koja uključuje njezinu digitalnu putovnicu, protokol provjere koji

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr