Objavljena lista najjeftinijih europskih gradova za odmor. Na njoj se našao i jedan hrvatski grad

Britanska pošta već 16 godina radi listu najprofitabilnijih europskih gradova u koje možete otići na vikend odmor.

Ovih dana objavljena je nova lista za 2023. godinu koja uspoređuje 35 europskih gradova i otkriva koje su najisplativije europske destinacije za putnike.

Ove godine je to portugalska metropola Lisabon.

Tim The Post Officea uspoređuje prosječnu cijenu vikenda u gradu za dvije noći u hotelima sa tri zvjezdice. Tome dodaju i cijenu nekih vrhunskih turističkih atrakcija, razgledavanje turističkim autobusom, cijenu javnog prijevoza, hrane i pića.

Lisabon je pravo mjesto ovog ljeta ako želite provesti nevjerojatan mini odmor ili produžiti vikend u gradu bez velikih troškova.

Ova destinacija našla se na vrhu liste najjeftinijih gradova za odmor u Europi, što je dodatni poticaj za turiste, koji već hrle u Lisabon zbog svjetski poznatog noćnog života, lijepih plaža i odlične hrane.

Dva noćenja u hotelu sa tri zvjezdice u prosjeku koštaju oko 140 eura, što je samo 5,0 posto više od 2022. godine, u usporedbi s povećanjem cijene od preko 3 posto u svakom drugom ispitnom stupnju. Cijene u Lisabonu bile su manje za trećinu od onih u najskupljim europskim gradovima poput Venecije i Amsterdama.

Pristupačan boravak nije jedini razlog zašto biste trebali posjetiti Lisabon. Grad se nalazi na krševitom kraju na zapadnoj obali zemlje, nudeći mnogo raznolikih i izvrsnih pogleda na Atlantski ocean. Lisabon je jedno od najstarijih naseljenih mjesta u Europi, a prema legendi osnovali su ga izbjeglice iz drevne Troje.

Na listi i dva grada iz Hrvatske

Titulu najskupljeg grada u Europi ponio je Amsterdam, gdje bi za jedan vikend trebalo izdvojiti 835 eura, a među najvećim su Pariz, Venecija, Ženeva i London. Dubrovnik je zauzeo prvo mjesto na listi gradova sa najskupljim ulaznicama za povijesno – kulturne znamenitosti.

Popis najprofitabilnijih europskih gradova u 2023., počevši od najjeftinijih: Lisabon (Portugal), Vilnius (Litva), Krakow (Poljska), Atena (Grčka),

Više o temiIzvor:Poslovni.hr