Policija upozorava na prevaru. Nudili mu sigurnu zaradu, ostao bez 18.000 eura

Policija ističe da ulaganje u kriptovalute nije samo financijski rizično jer se građani mogu naći na meti hakera.

Riječka policija istražuje računalnu prijevaru u poslovanju kripto valutama kojom je za gotovo 18 tisuća eura oštećen 61-godišnjak te je upozorila građane da nepoznate osobe ne daju osobne podatke, brojeve bankovnih kartica ili zaporke internetskog bankarstva.

Primorsko-goranska policija izvijestila je u petak da je riječ o još jednoj od prijevara, u kojima počinitelji izaberu žrtvu i ponude joj pomoć u poslovanju s kripto valutama.

Oštećenog 61-godišnjaka kontaktirala je nepoznata osoba telefonom i dovela ga u zabludu nudeći mu pomoć i sigurnu zaradu trgovanjem i ulaganjem na svjetskim burzama, utvrdila je policija. Oštećeni muškarac povjerovao je nepoznatu osobu te joj je omogućio pristup svom računalu i bankovnom računu, te dao osobne podatke i šifre.

Ne, ubrzo je shvatio da je prevaren jer mu je s računa nestalo više od 17.950 eura.

“Pojedini građani radi brže zarade ne provjeravaju autentičnost i stručnost osoba s kojima komuniciraju nego povjeruju u njihove nerealne ponude pa na kraju ne samo da izgube uloženi novac nego moraju mijenjati bankarske podatke”, upozorila je policija, pozvavši građane na oprez kako ne bi postale žrtve. investicijskih prijevara.

Policija ističe da ulaganje u kriptovalute nije samo financijski rizik

Više o temiIzvor:Poslovni.hr