Ovo su sve prednosti i mane ispijanja kave bez kofeina

Namjeravajte hoćete li se odreći svoje omiljene Jave jer uzrokuje glavobolje, žgaravicu, lupanje srca i tjeskobu? Pa, ne morate potpuno okrenuti leđa kavi jer je vrlo moguće prijeći s obične na kavu bez kofeina. Iako postoje određene pogodnosti u kojima možete uživati, postoji i nekoliko nedostataka, piše Healthybuilderz.

Svi znamo da su brojne studije otkrile da je kava zapravo dobra za vas. Njena zrna su puna antioksidansa, nije čudno zašto napitak koji je toliko popularan diljem svijeta dolazi s toliko nevjerojatnih zdravstvenih prednosti.

Neki od onih koji vrijede spomenuti su:

  • Poboljšava kognitivno funkcioniranje mozga
  • Bori se protiv depresije
  • Pospješuje fizičku izvedbu
  • Ubrzava metabolizam
  • Štiti jetru od oštećenja
  • Može smanjiti rizik od srčanih bolesti, srčanog i moždanog udara
  • Može spriječiti dijabetes tipa 2
  • Može smanjiti rizik od raka
  • Može spriječiti Alzheimerovu bolest i Parkinsonovu bolest

Samo zato što dobivate razne vrste nepoželjnih nuspojava od kofeina u kavi ne znači da više ne biste trebali imati privilegiju uživanja u raznim gore spomenutim zdravstvenim prednostima kave. To je zato što uvijek možete prijeći na kavu bez kofeina.

Kava bez kofeine je kava čiji se sadržaj kofeine uklanja određenim kemijskim procesima. Drugim riječima, svaka šalica kave bez kofeina potpuno je lišena kofeina. Iako kava bez kofeina ima neke prednosti, postoji i pregršt negativnih strana koje dolaze s njom.

prednosti

Nećete imati problema s uobičajenim nuspojavama kofeina, kao što su glavobolja, ošamućenost, drhtanje ruku, lupanje srca i nervoza. Oni koji su posebno osjetljivi na kofein mogu piti u šalici kave bez kofeina bez brige o raznim nuspojavama kofeina.

Omogućuje vam da iskoristite zdravstvene dobrobiti povezane s ispijanjem kave. Imajte na umu da je kava bez kofeina još uvijek ista zrna, što znači da svaka šalica još uvijek sadrži antioksidanse.

Kao i obična kava, kava bez kofeina također sadrži mangan, magnezij, kalij i vitamin B skupine. Može se uzeti kasno poslijepodne ili navečer i neće vas ostaviti budnima cijelu noć. Konzumacija obične kave kasno tijekom dana potpuno je zabranjena, naime, sadržaj kofeina će stimulirati vaš živčani sustav, zbog čega će vam biti izuzetno teško dobro naspavati.

Negativne strane

Nećete učiniti da se osjećate budno i energično. Ono što kavu čini sposobnom dati vam brzu dozu pažnje i energije je njezin sadržaj kave, koji je snažan stimulans. Budući da kava bez kofeina više ne sadrži navedenu kemikaliju, njezina vam konzumacija neće dati onoliko koliko je potrebno uzbuđenje.

Još uvijek može uzrokovati neke redovite nuspojave kave koje nisu povezane s kofeinom. Kava bez kofeina i dalje je jednako kisela kao i obična kava. To je razlog zašto i dalje možete osjećati žgaravicu nakon što ga konzumirate, posebno ako patite od refluksa kiseline i gastroezofagealne refluksne bolesti ili GERB-a

Neće vam pomoći da izg

Više o temiIzvor:Poslovni.hr