VIDEO Evo kako je Mainz skupa koštao Dortmund i gol Musiale koji je odlučio prvaka Njemačke

DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

Foto: SportKlub/screenshot

Apsolutni heroj Borussije mogao je biti brat Dinama Roberta Ljubičića. Sedam minuta su ‘žuto-crni’ držali titulu u rukama, a onda se ukazao Musiala pa im je fantastičnim golom zapečatio sudbinu

Reklo bi se neviđena drama, no događanja u zadnjem kolu Bundeslige uvelike su podsjetili na čuvenu sezonu 2011/12 u Premijer liga kada je Sergio Aguero u zadnjim trenucima donio radost Manchester Cityjua tugu gradskom rivalu Unitedu.

Ovoga puta Borussia Dortmund imala je sve u svojim rukama. Dva boda prednosti, domaći stadion ispunjen do posljednjeg mjesta, predivnu koreografiju, hrvatski trener Edin Terzić mogao je postati heroj i ‘žuto-crnima’ donijeti prvi naslov nakon 12 godina…

Ne, zadnje kolo njemačkog prvenstva pružilo je pravu dramu i infarktnu završnicu koje su sve nogometne zaljubljenike podsjetile zašto vole ovu igru.

Dortmund je izgubio 2-0 na Westfalenu već nakon 24 minute. Prvi gol zabio je Hanche Olsen nakon udarca iz kuta. Bio je na prvoj vratnici i pri padu pogodio prvi zavoj. Drugi Ti si taj nakon što je Lee Jae Sung prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac. Tamo je ostao potpuno sam i glavom pucao u donji lijevi kut, a lopta se od Kobela odbila u mrežu.

Uslijedio je povratak ‘žuto-crnih’, u 69. je zabio Ratnikau 96. Suleno već je bilo kasno…

VIDEO GOLOVA OVDJE

U isto vrijeme igrao se sudar u Kolnu u kojem je Bayern poveo već u 8. minuti preko Comana. Sve je bilo idealno za Bavarce do 81. minute kada je apsolutni junak Dormtunda mogao postati brat Dinama Roberta Ljubičića. Dejan Ljubičić zabio je za 1-1 iu tim trenucima Dortmund je spremao trofej u vitrinu.

Sedam minuta Borussia je bila prvak, no u 89. se ukazao morala je i fantastično s ruba kaznenog prostora pogodio za novu titulu Bayerna.

VIDEO GOLOVA OVDJE

Susret u Dortmundu na koncu je završio 2-2, u Kolnu 1-2 za Bayern. Sukus dramatične završnice Bundeslige je da je Borussia Dortmund izgubila naslov za jedan, jedini gol.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr