Planirate roštilj ili izlet u prirodu? Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme čeka

Vremenska prognoza pokazuje da će najviše sunčanog vremena biti na Jadranu, dok se u unutrašnjosti očekuje zamjetno nestabilnije lokalno uz prolazni razvoj kišnih i grmljavinskih oblaka. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.


U utorak ujutro na Jadranu bit će pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano i većinom suho. Na sjevernom dijelu Jadrana će puhati umjerena i jaka podno Velebita i olujna bura. Drugo će vjetar većinom biti slab. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu iznosit će od 10 do 15, a na moru od 18 do 21 Celzijevog stupnja.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti djelomice ili pretežno sunčano, no mjestimice može biti pljuskova i grmljavina i to uglavnom poslijepodne. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočnjak, a najviša temperatura iznosit će od 23 do 25 stupnjeva.

U istočnim predjelima vrijeme će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimice će biti lokalne nestabilnosti s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a poslijepodne će temperatura i ondje iznositi od 23 do 25 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj vrijeme će u utorak biti djelomice, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorskom području povremeno će, uz više oblaka, biti lokalnih pljuskova. U gorju će puhati ponegdje umjeren sjeveroistočnjak, dok će na Jadranu biti umjerena, podno Velebita i olujne bure. Najviša dnevna temperatura u gorju iznosit će od 20 do 22, na Jadranu od 25 do 27 stupnjeva.

U Dalmaciji bit će pretežno sunčano. Sredinom dana i poslijepodne, uz umjeren razvoj oblaka, mogući su pljuskovi i grmljavina i to uglavnom u unutrašnjosti i na krajnjem jugu. Na sjeveru Dalmacije puhati će umjerena bura, dok će na južnom vjetru biti većinom slaba. Temperatura će iznositi od 25 do 27 stupnjeva.

Sljedećih dana će u unutrašnjosti vrijeme promjenljivo i nestabilno često s kišom, pljuskovima s grmljavinom, osobito na istoku iu unutrašnjosti Dalmacije.

Na Jadranu će sljedećih dana biti pretežno sunčano i vrlo toplo. Samo ponegdje je uz umjeren razvoj oblaka moguć pokoji pljusak. Na sjevernom dijelu puhat će biti umjerena do jake bure, a drugi vjetar većinom slab.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr