Osječka ORQA proglašena najperspektivnijom mladom tvrtkom

Game Changer Awards dio su četverodnevnog Start Up Zagreb festivalaprvog umjetničkog tech lifestyle festivala, koji donosi sasvim drugačiji pogled na tehnologiju i budućnost. Tim povodom, dodijeljene su nagrade najnaprednijim hrvatskim tvrtkama i pojedincima koji svojim radom donose svježinu i rast hrvatskog tehnološkog sektora, a usko su povezane s gamingom i blockchain tehnologijom.

Nagrade daju dodatni prostor i zasluženo mjesto u javnosti hrvatskim tvrtkama koje su domaća rješenja za neke od najvećih svjetskih kompanija poput: Spotify-a, Ubera, Zoom, Netflixa i mnogih drugih. U prostorijama WESPA Spaces-a, u Green Gold centru, dobitnici su istaknuti kako je podržavajući osjećaj da se njihov rad sve više ističe i cijeni iu samoj Hrvatskoj, prostoru koji dobiva kroz Promjena igre platformi, vrijedna je stvar za sve buduće start-up-ove. Uručeno je 12 nagrada u sljedećim kategorijama, uz posebnu 13-stu pod nazivom „BABY UNICORN“ kojom je osvojila osječka ORQA: NFT spotlight of the year, Gaming recket of the year, Streamer of the year, Eco startup of the year, Fintech startup godine, Transformacija e-trgovine godine, Vođa ženske ravnopravnosti, ESports GG nagrada, Aktivist protiv cyberbullinga, AI changer godine, Gaming animacija godine, Blockchain servies startup godine.

Prije godinu dana osječka tehnološka tvrtka Orqa ponovno je potvrdila status svjetskog lidera u području razvoja tehnologije pogleda iz prvog lica (FPV) s natjecanjem 100% udjela u švicarskom Immersion RC-u, čime je došlo do jedne od najvažnijih poslovnih akvizicija u industriji FPV dronova. I dalje možemo očekivati ​​značajne inovacije korištenjem najnaprednijih digitalnih tehnologija.

Prvo izdanje StART UP Zagreb powered by Coca Cola – prvog umjetničkog tehnološkog festivala, za posjetitelje je bilo otvoreno od srijede do subote, u prostorijama Francuskog instituta u Preradovićevoj 5. Zainteresirani su mogli pogledati umjetničke radove u digitalnoj formi ili skulpture koje su fizički korištene nastalom novom tehnologijom. Proces izrade istih nije bio jednostavan jer za izložene skulpture prosječno treba 6 mjeseci po 16 sati rada dnevno, kako bi postigle formu u kakvoj su izložene.

U četvrtak su posjetitelje dočekale i besplatne radionice predstavljanja domaćih indie projekata iz gaming branše. Aleksandar Gavrilović predstavljao je Game-Chuck – projekt i igru, dok je osječki tim predstavljao Joe Wander – igru ​​i rad oko ovoga projekta. U petak ispred Stoneblock-a i Endemica Stipe Plejić je posjetiteljima objasnio kako plasirati NFT-ove te kako ući u potpun proces stvaranja i plasiranja digitalnih umjetnina. Subotnji program obogatila je i digitalna modna izložba svjetski poznatog brenda, Tribute Brand, što je ujedno zatvorilo ovu lifestyle priču u sklopu koje je Michelangelo Labs donio svoje dvije izrazito vrijedne umjetnine. N

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr