Pomiješajte ove sastojke za njegovu kožu kako biste postigli najbolji rezultat

Antioksidansi i SPF za lice

Često ne shvaćamo kakve učinke oštećenje sunca može imati na našoj koži sve dok ne bude prekasno. Krema za sunčanje neophodan je dodatak vašoj rutini njegove kože i važno ju je nanositi više puta tijekom dana. Ako želite otići korak dalje sa zaštitom od sunca, dodavanje antioksidansa je pravi put. Ne samo da će dodati dodatnu barijeru, nego će i vašu kožu učiniti mekom i osvježenom. Jedan od najlakših načina za dobivanje ove kombinacije je pronaći SPF koji sadrži antioksidanse, čime se proces od dva koraka pretvara u jedan.

Salicilna kiselina i glikolna kiselina

Na prvi pogled možete pomisliti da spajanje dviju kiselina nije dobra ideja; međutim, spoj kiselina čini savršen tim. Salicilna kiselina poznata je po tome što razgrađuje sve ostatke ili masnoće koje su se nakupile ispod vaše kože, dok glikolna kiselina, nježniji piling, djeluje kao zaštitna barijera i igra ulogu samo na površini vaše kože. Uz to, još uvijek preporučujemo korištenje gušće hidratantne kreme na vrhu kako biste spriječili iritaciju.

Vitamin C i ferulinska kiselina

Sam po sebi, vitamin C može pomoći posvijetliti vašu kožu i učiniti je zdravijom, ali ne radi u punom potencijalu. Budući da je riječ o proizvodu tanke teksture, neće trajati prije nego što je izložen sunčevoj svjetlosti. Zato je ferulinska kiselina korak koji ne želite propustiti. U kombinaciji s vitaminom C, ferulinska kiselina daje dug rok trajanja, što ga čini vrlo korisnim.

Više o temiIzvor: Journal.hr