Coface Adriatic proslavio 25 godina poslovanja u Hrvatskoj

Osnovan davne 1946. godine kao francuska tvrtka specijalizirana za izvozno kreditno osiguranje, Coface je globalni lider u kreditnom osiguranju i upravljanju rizicima posljednjih 75 godina. Svojim klijentima pomaže u rastu i razvoju njihovog poslovanja na domaćem i međunarodnom tržištu. Tijekom vremena tvrtka je razvijala inovativna rješenja prilagođena potrebama i poslovnoj strategiji svojih klijenata – od sigurne naplate potraživanja do naprednih usluga za procjenu i praćenje rizika poslovanja. Koristeći stručno međunarodno iskustvo s više od 4.700 profesionalaca u poslovanju i upravljanju rizicima Coface omogućuje trenutno dostupne promjene rejtinga i osnovnih podataka o aktivnostima, stečajevima, registraciji i riziku, za više od 80 milijuna poduzeća diljem svijeta.

Širenjem međunarodnog poslovanja, Coface 1998. godine osniva tvrtku u Hrvatskoj specijaliziranu za upravljanje rizicima poslovanja. Tvrtka se tada zvala Intercredit Zagreb. 2002. godine tvrtka mijenja ime u Coface Intercredit Hrvatska i kako se tvrtka sve više razvijala na našem tržištu, tako je ime Coface postalo prepoznatljivije. Tijekom godine Coface je u Hrvatskoj pružao podršku svojim klijentima kroz usluge za procjenu i upravljanje rizicima i kroz usluge naplate potraživanja. 2016. godina, za Coface u Hrvatskoj bio je prvo u nizu pripajanje i jačanje pozicije u području usluga za procjenu i praćenje rizika poslovanja. Reorganizacijom poslovanja i promjenom imena tvrtke u Coface Adriatic proširilo se pružanje usluga za upravljanje rizikom na području Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije.

Jedna od najznačajnijih godina bila je 2020., kada je klijentima predstavljena jedinstvena globalna informacijska mreža s analizom rizika – iCON – kojom se lako optimizira poslovna strategija.

Veliki uspjeh grupe Coface i SID PKZ-a u Sloveniji bila je akvizicija koja je odvila 2021. godine i time osnažila tvrtku Coface u jadranskoj regiji. Osnivanjem Coface PKZ-a u Sloveniji, tvrtka Coface Adriatic iz Hrvatske postala je dio Adriatic Huba, specijaliziranog za prodaju osiguranja potraživanja i upravljanja rizicima na području 8 zemalja regije, pa su tako već prethodno navedenim, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Makedoniji i Albaniji. , pridružile Srbija, Crna Gora i Kosovo.

Izazovi koji su bili pred tvrtkom Coface savladani su zahvaljujući trudu i radu svakog zaposlenika koji je pridonio rastu i razvoju poslovanja, što je posebno u svom govoru istaknuo g. Sergej Simoniti, predsjednik uprave. Svoje iskustvo dugogodišnjeg rada u tvrtki Cofaceo je podijelio svima prisutnima g. Saša Marotti.

2023. godina posebna je za tvrtke Coface, jer je predstavljena URBA360 – jedinstven, inovativan, sveobuhvatan alat za potpuni 360-stupanjski pregled rizika poslovanja vaših partnera na globalnoj razini.

S ciljem da zadovoljimo zahtjeve klijenata, 2023. godine osnovana je &n

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr