Prvi put u Hrvatskoj održana edukacija po Hack&Learn principu

Tehnološki konzultanti iz ja baciti održali su u prostorima Microsofta Hrvatska cjelodnevnu radionicu Kontejneri u jednom danu tijekom koje su sudionici ispitivali kako izgleda uživo postaviti kontejnere i pokrenuti aplikacije u oblaku.

Ovo je prvi put da se ovakav tip edukacije, čiji je cilj na vremenski najučinkovitiji način usvojiti nova znanja i vještine te svladati izazove modernih tehnologija, održavanih u Hrvatskoj i regiji. Hack&Learn radionice naslanjaju se na hackathon principe tijekom kojih sudionici imaju priliku učiti kroz rad u strukturiranoj okolini uz nadzor trenera koji im u svakom trenutku može pomoći savjetom, bez previše uplitanja u njihov rad.

Princip korištenja hackathona u obrazovne svrhe, na kojem smo temeljili naš Hack&Learn, primijenili su i svjetski IT dobavljači poput Microsofta, Amazona i Googlea kako bi educirali inženjere o najnovijim tehnologijama. U svojoj srži, oslanja se na učenje kroz rad u vrlo interaktivnom okruženju,“ rekao je Bojan Hadžisejdić, direktor Nephosa. „Sudionici Hack&Learna rade u timu na rješavanju „izazova“ (eng. challenge) koji su dio kompletnog scenarija. Rješavanjem problema koji sliče izazovima iz stvarnog radnog okruženja, a bez detaljnih uputa koje se moraju napraviti, omogućiti će polaznicima primjenu stečenih znanja na svom radnom mjestu odmah po završetku programa.“.

Svakom je tijekom radionice na raspolaganju trener, koji ima zadatak pratiti što i kako te radi usmjeravati, ne otkrivajući im rješenje problema s kojim se nosi. Svaki „izazov“ u svom opisu sadrži scenarij, definiciju gotovosti (inž. definicija gotovog) te skup resursa, odnosno linkova, putem kojih je moguće pronaći sve što je potrebno za rješenje određenog dijela „izazova“.

Kroz svoj rad Nephos je u suradnji sa svojim međunarodnim partnerima ovakve programe proveo s više od 300 organizacija u svijetu koje je obrazovalo preko 3.000 inženjera.

Tvrtka Nephos pomaže partnerima i korisnicima usvojiti digitalnu transformaciju kao podlogu za rast i povećanje konkurentnosti na tržištu. U svom se radu oslanja na Cloud platforme kao što su Microsoft Azure, Microsoft/Office 365, Google Cloud Platform i Amazon Web Services te svoj portfelj usluga za razvoj novih poslovnih modela i rješenja s visokom dodanom vrijednošću.

Nephosov pogled na oblak utemeljen je na stvarnom iskustvu stručnjaka koji su se prikupili radeći na projektima diljem svijeta.

Više informacija o tvrtkama i projektima pročitajte na službenoj stranici nephos.eu.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr