Appleova aplikacija za klasičnu glazbu od sada je dostupna i na Androidu

Apple je izdao krajem ožujka Apple Music Classicalsamostalnu aplikaciju namijenjenu ljubiteljima klasične glazbe, koju od sada mogu koristiti i korisnici Androida s pretplatom na Apple Music.

Kao što smo pisali ovoga ožujka, Apple Music Classical podržava reprodukciju u Spatial Audio standardu te kvalitetu zapisa do 192 kHz, što bi trebalo goditi i korisnicima s najzahtjevnijim sluhom. Aplikacija nudi katalog od preko pet milijuna skladbi, stoga svaki ljubitelj klasične glazbe može pronaći što mu odgovara.

Apple Music Classical.  📷 Fotografija: Google Play Store
Apple Music Classical. Fotografija: Google Play Store

Sučelje je vrlo jednostavno te podsjeća na standardni Apple Music. Pretraga je moguća po skladatelju, nazivu ili nadimku djela, ali i prema žanru, dirigentu i izvođačima. Zanimljivo je, također, da je Apple izbacio inačicu aplikacija za Android prije nego što je ona postala dostupna na iPadu i Macu.

Ne, kako prenosi 9to5Macta odluka i nije toliko neobična, jer se Apple Music Classical temelji na Primephonicu, aplikaciji koja je već bila dostupna na Androidu, a koju je tehnološki gigant iz Cupertine preuzeo 2021. godine.

Više o temiIzvor:Bug.hr