PMP Industries ulaže 40 milijuna eura u novi pogon

U novom pogonu proizvodit će se komponente za drobilice.

Ovih dana potpisan je ugovor kojim će talijanska kompanija PMP Industries otvoriti pogon u Laktašima. Ugovor su potpisali načelnik općine Laktaš Miroslav Bojić i vlasnik tvrtke Luigino Pozzo, a proizvodni pogon bit će izgrađen u poslovnoj zoni Aleksandrovac.

Veće zapošljavanje
Vrijednost ove investicije je 40 milijuna eura, au novom pogonu će se proizvoditi komponente za drobilice, saopćeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, koji je prisustvovao događaju, istaknuo je da će ova vrijedna investicija donijeti više radnih mjesta Laktašima i okolnim mjestima.

– Današnjim sporazumom stavljen pečat na izuzetnu suradnju – rekao je Višković.

Načelnik općine Laktaš je rekao da će otvaranjem pogona ove tvrtke u Laktašu profitirati građani i okolne zajednice, jer će se zapošljavati i ljudi iz drugih mjesta, te da su plate u ovoj firmi iznad prosjeka.

Vlasnik tvrtke PMP Industries rekao je kako je riječ o investiciji koju će ta tvrtka realizirati u Aleksandrovcu, a koja će donijeti korist za obje strane.

– Ovo je za nas izuzetno važan događaj. O tome smo danas razgovarali. Projekt koji će se realizirati bit će iznimno tehnološki napredan. Na području Aleksandrovca ​​bit će osnovana tehnološki napredna tvrtka, što će svakako biti obostrano korisno – istaknuo je Pozzo.

PMP Industries uspješno posluje u Republici Srpskoj od 2006. godine, kada je osnovan PMP Jelšingrad u Gradišci.

Europski lider
Kako je rečeno tijekom posjeta, od privatizacije 2006. godine do danas ova je tvornica izrasla u jednog od europskih lidera u proizvodnji šasija strojeva.

Istaknuto je da se najveći dio ovogodišnjih investicija ove kompanije odnosi na ulaganje u Republiku Srpsku (40 milijuna eura), dok će 30 milijuna eura

Više o temiIzvor:Poslovni.hr