(VIDEO) 'ODMAH MU ZABRANITE ULAZAK U SRBIJU!' Susjedi našli novog 'zlikovca': Jedni bi ga odmah otjerali, drugi branili

Snimak zaslon Instagram

Autor: Dnevno.hr/IJ

Društvenim mrežama se poput munje proširila navodna snimka Dritan Abazović, premijer Crne Gore u tehničkom mandatu, pleše s mladom ženom. Na snimku se vidi kako su ostali gosti napravili krug dok su se mlada i Abazović zabavljali.

Nekim Srbima je to zasmetalo jer Abazović pleše na pjesmu “Shota”, koja, prema tumačenju pojedinih pojedinaca, govori o zločinima Albanaca nad Srbima na Kosovu i Metohiji nakon Drugog svjetskog rata.

“Aktuelna zabrana ulaska u Srbiju zbog puštanja fašističko-balističke pjesme”, napisao je jedan korisnik na Instagramu.

“Ako je ovo glazba iz pjesme “Pucanj”, onda svi vi koji ste to podržali nemate pojma što ta pjesma znači”, dodao je drugi.

‘Najjači u Crnoj Gori’

“Tvorac pjesme je Šota Galica, albanska odmetnica, koja se nakon balkanskih ratova rame uz rame sa suprugom borila protiv jugoslavenskih vlasti na Kosovu. Kada su Srbi konačno uspjeli ugušiti ustanak i ubiti njihovog vođu Azema Galicu, ona je poludjela i da bi se osvetila, otela šestoro srpske djece i žive ih spalila. Dok su gorjeli, plesala je i pjevala “Shote mori Shote”, stoji u jednom komentaru.

“Može li se nešto dogoditi da ne obuhvati povijest koja nije i nikada neće biti činjenica. Muškarac je kum na vjenčanju. Inače dobro glumi Šotu”, stoji u drugom.

Ipak, bilo je i onih koji se nisu previše obazirali na pjesmu.

“Samo neka bude veselje, a ne neka mržnja”, napisao je tako korisnik.

“Najjači u Crnoj Gori, ali i šire! Brate Abaz”, dodao je jedan korisnik.

Šota je vrlo popularna pjesma u cijeloj bivšoj Jugoslaviji i tradicionalni je narodni ples albanskog stanovništva s Kosova i Metohije.

Usmena predaja kosovskih Srba prema kojoj je Šota Galica iz osvete nakon smrti muža bacila šestero srpske djece u vatru pjevajući pjesmu nema nikakvog uporišta u povijesti.

Autor:Dnevno.hr/IJ

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr