Crna Gora kupuje šest putanja vrijednih osam milijuna eura

Čini se da je postignut dogovor između vlasnika Pomorskog prometa Duška i Dejana Bana i Vlade.

Uprava za pomorstvo jučer je objavila natječaj, prvi put otvoreni postupak, vrijedan 8,1 milijun eura s PDV-om, za nabavu šest trajekata i rezervnih dijelova. Sudeći po tehničkoj specifikaciji i broju traženih brodova, čini se da je postignut dogovor između vlasnika Pomorskog prometa Duška i Dejana Bana i Vlade, odnosno Morskog dobra.

Detalji ponude
Uobičajeni rok za dostavu ponude skraćen je na 15 dana, pa se mogu dostaviti do 15. lipnja. Morsko dobro to objašnjava turističkom sezonom koja je pred vratima.

– S obzirom na to da je ljetna turistička sezona na pragu i da je broj vozila koja koriste ovu trajektnu liniju u stalnom porastu, s obzirom da najam jedne trajekte istječe početkom lipnja, kapacitet postojećih trajekata bit će smanjen. uskoro neće biti dovoljan za nesmetan rad prometa.

Kako bi se osigurao kontinuiran i nesmetan prijevoz vozila i putnika na relaciji Kamenari – Lepetane u ljetnoj turističkoj sezoni, potrebno je osigurati dodatne trajekte odgovarajućeg kapaciteta – stoji u javnom pozivu uz napomenu da skraćivanje roka, imajući u vidu elektronički sustav nabave, neće značajno utjecati na tržište ponuditelja.

Prema uvjetima natječaja, ponuđač bi trebao isporučiti pet putanju najkasnije do 15. srpnja, dok je rok za šestu putanju i rezervne dijelove ožujak sljedeće godine. Novac će biti isplaćen ponuđaču nakon isporuke brodova.

Natječaj je podijeljen u sedam lotova, pa je najskuplja putanja koja se traži vrijedan 2,8 milijuna eura, a najjeftiniji 110 tisuća eura. Ostatak će stajati 140.000, 150.000, 900.000 i 1,7 milijuna eura, a rezervni dijelovi i prateća oprema za putanje 910.600 eura.

Model plaćanja
Kako stoji u javnom pozivu, natječaj predviđa mogućnost dodjele više lotova istom ponuditelju, pri čemu bi se ugovor mogao sklopiti za svaki lot pojedinačno ili “objedinjavanjem više ili svih lotova predmetne nabave”. Prema neslužbenim informacijama Pobjede, isplata bi bila u dvije rate.

Naime, Morsko dobro bi dobavljaču odmah po sklapanju ugovora isplatilo 4,5 milijuna eura, a ostatak nakon rebalansa proračuna Vozila i putnika trenutno prevoze putanje “Vasilije”, “Trideseti kolovoz” i “Igalo”, a prošlog tjedna ovo državno poduzeće kupilo je putanju. od grčke tvrtke Karaiskakis Shipping Company za 3,2 milijuna bez PDV-a, kapaciteta 90 vozila, koja bi trebala biti isporučena najkasnije do ponedjeljka.

U veljači je Morsko dobro odlukom Vlade preuzelo organizaciju i održavanje trajektnog prijevoza putnika i vozila na lin

Više o temiIzvor:Poslovni.hr