SAD treba jasne smjernice za kriptoindustriju ako želi zadržati tehnološko vodstvo

Izvršni direktor Coinbasea ponovno je pozvao američkog regulatora da jasno iznese svoje stajalište o kriptoindustriji i promijeni trenutnu politiku. Ako se ne dogodi, inovacija bi se mogla dogoditi izvan SAD-a, prema riječima Briana Armstronga.

– Za američko tehnološko vodstvo i nacionalnu sigurnost važno je da se ova industrija izgradi (barem djelomično) u Americi – rekao je Brian Armstrong, podijelivši nedavnu objavu u kojoj je dalje detaljno opisao svoje mišljenje.

Ne pristajući na kripto pravila u zemlji, Armstrong tvrdi da druge zemlje, nap Dubinamogle preuzeti vodstvo.

– Kina ima za cilj izravno dobiti američki dolar i njegovu ulogu u globalnoj trgovini – napisao je, dodajući da je izgradnja dijela industrije u Americi pitanje nacionalne sigurnosti.

Posebno je spomenuo sedam drugih globalnih financijskih moćnika, uključujući Veliku Britaniju, Ujedinjeni Arapski Emirati, Brazil, Japan, Europsku uniju, Australiju ja Singapur koji se ‘natječu da postave kripto središta’.

Coinbase već dugo vodi bitku s Komisijom za vrijednosne papire (SEK) nakon što je regulator kripto mjenjačnice izdao tzv. wells notice ranije ove godine.

Prema tadašnjim izvješćima, očekivalo se kako će SEC poduzeti korake protiv kompanija zbog njezinih usluga stakinga. Krakenjoš jedna kripto mjenjačnica sa sjedištem u SAD-u, također je pogođena novčanom kaznom od 30 milijuna dolara za svoju uslugu stakinga, koja je prisilila tvrtku da zatvori ponudu stakinga za američku klijentelu.

Druge kripto tvrtke izrazile su sličnu zabrinutost, uključujući izvršnog direktora Ripplea Brada Garlinghouseakoji je nedavno rekao da će ‘zbunjujući’ propise u SAD-u potaknuti tvrtku na odlazak u inozemstvo.

Kao i Garlinghouse, Armstrong je također istaknuo potrebu za regulatornom jasnoćom u SAD-u.

Dodao je da Coinbase redovito traži od donositelja odluka i regulatora “regulatornu jasnoću potrebnu kako bi se osigurala zaštita potrošača i prepoznao potencijal koji kripto ima.”

Kripto zakoni izvan SAD-a

Dok SAD nastavlja dogovarati svoj pravilnik, kripto zakonodavstvo se uvelike uspostavlja u inozemstvu.

Europa je, primjerice, upravo izglasala svoju najnoviju kripto regulativu pod nazivom Tržišta kripto imovine (MiCA), koji daje jasne smjernice za tvrtke koje rade u kripto i blockchain okruženju.

Povjerenica DIP-a Hester Peirce rekla je da bi MiCA čak mogla poslužiti kao model za zakon u SAD-u.

U Hong Kongu također se očekuje da će vlasti dopustiti ulaganja maloprodajnih ulagača od 1

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr