(VIDEO) SOSA KAO U NAJBOLJIM DANIMA! Pogledajte kako briljira Vatreni, sjajna vijest za Dalića

Foto: GuliverImage/Derix

Autor: Ivor Krapac

Prije nego što će ponovno biti s reprezentativnim suigračima uoči završnog turnira Lige nacije u Nizozemskoj, Borna Sosa prisjetio se svojih najboljih dana iz ove sezone, prije nego što su ga počele sustizati kritike u dresu Stuttgarta na kraju prvenstva.

U Stuttgartovoj visokoj pobjedi s 3:0 protiv HSV-a u prvoj utakmici igranja za ispad u 1. Bundesligi, hrvatski reprezentativac je dva puta bio asistent za svoju momčad.

Prvu asistenciju imao je za gol Konstantinosa Mavropanosa u prvoj minuti, a drugu povisio na završnih 3:0 u 54. minuti. Tada je zabio Serhou Guirassy.

Sosa je dvaput precizno pronašao suigrače ubacivanjima iz kuta. Prvu asistenciju iz kornera pogledajte ovdjedrugu – ovdje.

Između dva gola za koje je asistirao hrvatski reprezentativac, Stuttgart je u 51. minuti imao i realizaciju Joshea Vagnomana. Tada je asistent bio Enzo Millot.

⏹ KRAJ UTAKMICE ‼ VfB pobjeđuje u prvoj utakmici protiv @HSV sa 3:0. Pogodke u drugom poluvremenu položio je Josha #Kolač (51′) i @Guirassy_19 (54′) nakon. DOMAĆA POBJEDA! ⚪🔴🔥#VfB | #VfBHSV 3:0 | #Ispadanje2023 pic.twitter.com/TWnRAjIVAD

— VfB Stuttgart (@VfB) 1. lipnja 2023

Gosti iz Hamburga završili su utakmicu s čovjekom manje. U 69. minuti je s terena morao biti isključen Anssi Suhonen, a kada se sve sagledalo, HSV je još i dobro prošao s obzirom na to da Stuttgart u 26. minuti nije iskoristio penal.

Pucao je Guirassy, ​​gostujući golman Daniel Heuer Fernandes uspio ga je ‘pročitati’, pogodio je stranu i obranio udarac s bijele točke.

Stuttgart se ipak nema razloga previše buniti, ima tri gola prednosti iu rukama Sosine momčadi je značajan rezultatski kapital prije druge utakmice u ponedjeljak u Hamburgu.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr