Volkswagen Golf R 333: legenda boje limete

Posebno ograničeno izdanje od samo 333 primjerka nadogradnje je modela Golf R Performance, donosi motor od 333 KS i samo jednu opciju dizajna: limeta žutu boju karoserije

Kako se približava neumitnom kraju proizvodnje isključivo benzinskih i dizelskih automobila, proizvođači sve češće puštaju određene limitirane serije “oproštajnih” kultnih modela s raznim sportskim i drugim ekskluzivnim dodacima. Ništa drugačije nije niti u Volkswagenu koji je najavio da će se svoj najnoviji model Golf R proizvoditi u limitiranoj seriji, namijenjenoj ljubiteljima sportske vožnje, ali i onima koji su dovoljno hrabri da se odluče za automobil boje limete.

— tekst slijedi nakon oglasa —

333 “konja” u 333 primjerka

Ekskluzivni Volkswagen Golf R 333 Limited Edition baziran je na modelu Golf R Performance, a registarska ploča otkriva dvije ključne informacije: bit će proizveden u samo 333 primjerka, dok će mu snaga motora biti 333 KS. Službeni naziv boje je Lime Yellow Metallic, a 333 bit će dostupan samo u toj boji i samo s jednom, iako prilično bogatom, opremom.

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition

Uz sve što donosi Golf R Performance, primjerice napredni i pametni Torque Vectoring, Golf R 333 obogaćen je LED Matrix svjetlima, crnim i plavim detaljima, ali i Akrapovičevim ispušnim cijevima s titanijskim prigušivačima. Polu-slick trkaće gume postavljene su na 19″ crne Estoril naplatke od lake legure. Za zvučni sustav odabran je Harman Kardonov 8+1 snage 480 W.

Motor je dodatno “nabrijan”, pa je ovaj model postao najsnažniji Golf ikada, sa 333 KS i 420 Nm okretnog momenta. Posebna mapa motora omogućuje iznimno brz odziv na pritisak papučice plina, a tu je i predpunjeni turbopunjač za još bolje performanse. Najveća brzina modela Golf R 333 je 270 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h deklarirano je za 4,6 sekundi.

Još jedan detalj ovog Golfa od svih dosadašnjih: prvi je model sa striktno određenim brojem primjeraka i prvi koji tu činjenicu naglašava ugrađenom pločicom sa serijskim brojem razlikuje svakog pojedinog primjerka, baš kao i kod daleko skupljih super- i hiperautomobila.

Volkswagen Golf R 333 dostupan je za narudžbu od 2. lipnja, ekskluzivno u njemačkim salonima, po cijeni od 76.410 eura. Proizvodnja će se odvijati u Wolfsburgu, počevši od rujna, a prve isporuke predviđene su za listopad ove godine.

Više o temiIzvor:Bug.hr