BASF nagrađuje startupove i inovatorska rješenja u Hrvatskoj

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupi i inovatore iz Hrvatske. Sudjelovanje je besplatno, a prijavljene ideje trebaju ponuditi konkretna rješenja u području zelene i digitalne tranzicije. BASF Innovation Hub 2023 fokusiran je na čistu tehnologiju, cirkularnost i strategiju “od polja do stola” – a više o temama možete pročitati na službenoj web stranici natjecanja www.join-innovationhub.com.

“Svijet startupa je uzbudljivo mjesto jer nikad ne znate koje se ideje kriju iza umova ljudi koji stvaraju od nule, inovacije koje mogu olakšati živote ili poboljšati potrebe čovječanstva. Naravno, sve te ideje ostaju samo na papiru ako im se ne pruži potrebna podrška da se materijaliziraju, postanu korisne, primjenjive i održive na slobodnom tržištu. Održivost stoji iza ovogodišnjeg Innovation Huba jer je naša sveobuhvatna tema – Envision 2050 – u skladu s našom vizijom Europe koja će do 2050. postati prvi klimatski neutralni kontinent. rekao je Simon Francoglavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju.

Prijave za BASF Innovation Hub počinju danas i traju do 29. rujna u ponoć, a jedini uvjet za sudjelovanje je da su startup članovi ili samostalni inovatori stariji od 18 godina. Sudionici iz Hrvatske imaju priliku predstaviti svoje ideje sa sudionicima iz Slovenije, Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Dva pobjednika tog natjecanja automatski će se kvalificirati za veliko finale, gdje će još jednom predstaviti svoje ideje s ostalim pobjednicima iz 11 zemalja srednje i jugoistočne Europe. Pobjedniku velikog finala pripast će nagrada u iznosu od 5.000 eura bruto.

Simon Franko navodi da je Innovation Hub važan događaj te da je sretan što će osim razvojne podrške pobjednicima, tvrtka svim sudionicima pružiti i druge vrste podrške kao što su izlaganje, stručnost i mogućnosti umrežavanja. „Živimo u vremenu ubrzanog razvoja kada je put od ideje do realizacije tehničke izvedbe prije pedeset ili čak dvadeset godina. Smatram da korporacije s razvijenom infrastrukturom i svojim stručnjacima imaju iskustvo koje treba nužno podijeliti s inovatorima. Na nama je da guramo razvoj, ali i potičemo kulturu poduzetništva i samostalnost inovatora. BASF Innovation Hub predstavlja naš doprinos stvaranju prijateljske i konstruktivne konkurencije, koja će motivirati perspektivne inovatore da rade još više i tako razvijaju rješenja koja će nas još brže dovesti do zelenila i

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr