Bitcoin u svibnju ostvario prvi pad na mjesečnoj razini u 2023. i to od 7 posto

Cijena bitcoina još je jednom pala kako se svibanj približio kraju, pa je tako najveća kriptovaluta zabilježila prvi mjesec u minusu od početka godine.

Većina altcoina nije u boljem stanju, osim litecoina, QNT-a, GRT-a i još nekoliko.

Prvi crveni mjesec u 2023. godini

Bitcoin je imao uzburkan mjesec. Gledajući na kraju, može se vidjeti da nije uspio probiti razinu otpora na 27 500 dolara unatoč nekoliko pokušaja. Štoviše, u posljednjem, koji se odvio u ponedjeljak, skočio je na 28.500 nakon dogovora američkih vlada o gornjoj granici duga.

Međutim, to je bilo kratkotrajno, jer se kriptovaluta do srijede povukla ispod 27.500 dolara. Posljednje odbijanje bilo je značajno jer je bitcoin u nekoliko sati pao za više od tisuću dolara.

Prvi je uspio ostati iznad 27.000 dolara, ali u protekla 24 sata imao je dodatnu ‘niz nogu’. Ovaj put bitcoina pao je na višednevnu najnižu razinu od 26.600 dolara. Unatoč tome što se od tada oporavio nekoliko stotina dolara, bitcoin i dalje trguje u crvenom.

Čak je i svibanj završio s padom od 7 posto, što ga čini prvim gubitničkim mjesecom u novoj godini. Njegova tržišna kapitalizacija povukla se na 520 milijardi dolara, a njegova dominacija nad altcoinima pala je na 46,1 posto.

Cardano i litecoin najveći gubitnik i pobjednik

Većina altcoina također je pocrvenjela s manjim dnevnim gubicima. Eter je pao na 1850 dolara nakon pada od 1 posto. BNB pao je za isti postotak i vrijedan nešto manje od 305 dolara. Mrežanje, solana, tron, tufna, shiba inu ja lavina također su blago u crvenom.

Cardano je ostvario najveći pad od altcoina s većom kapitalizacijom. ADA je pala za više od 3% i vrijedi 0,36 dolara. Nasuprot tome, litecoin skočio je za gotovo 9 posto i trguje iznad 94 dolara.

BRT ostvario je najveći porast od prvih 36 kriptovaluta (13 posto) i vrijedi blizu 0,14 dolara.

Sveukupno, kumulativna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta zabilježila je dnevni pad od 10 milijardi dolara. Metrički je pao z

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr