Misterij nestanka 16 stranica financijskog izvješća Rimac Grupe

Tvrtka Rimac Group doo objavila je nepotpunu dokumentaciju o financijskom poslovanju za 2021. godinu. Naime, u financijskim izvještajima, što su izradili tek Bilješke uz financijska izvješća, dostavljena FINI i to za 2021. godinu, koja su javno dostupna putem Sudskog registra, nedostaje prvih 16 stranica dokumentaciju u kojoj treba navesti mišljenje stručnog revizora o poslovanju društva. Zainteresirana javnost ne može doznati smatraju li revizori sve objavljene financijske podatke pozitivnim, negativnim ili imaju rezerve prema pojedinim stavkama.

Naime, svako financijsko izvješće koje se dostavlja FINI mora, prema Zakonu o računovodstvu, imati i pripadajuće revizorsko mišljenje. Kompanija Rimac Group je obveznik slanja financijskih izvješća za svaku godinu. kao uostalom brojni poduzetnici u Hrvatskoj.

Ne, iz izvješća je vidljivo kako je Rimac grupa doo poslovala u 2021. godini. Ukupni prihodi tvrtke bili su 1,46 milijardi kuna, dobit 644 milijuna kuna, a pretprošle godine od ulagača prikupljeno je 1,13 milijardi kuna kapitala. Potpore EU i države iznosile su 17 milijuna kuna. Je li to sve pozitivno ili negativno, ima li rezervi, još se ne zna.

Na Liderov je upit odgovorio Mate Rimac osobno istaknuvši da je njegova tvrtka dostavila FINA-i sve što treba, uključujući prvih 17 stranica i mišljenje revizora.

– Budući da je portal zatvoren za 2021. godinu, fizički primjerak izvješća dostavili smo FINA-i. Možda su pogriješili pri skeniranju. A možda je sve i urota da Vođa ne vidi strašno mišljenje revizora koje bi nas sigurno okrnilo i pokopalo. Ali slažem se, treba nas odmah prijaviti i po mogućnosti spaliti na lomači – odgovorio je Mate Rimac.

Od Mars Longin, Rimčeve glasnogovornice, dobili smo ubrzo nakon objave teksta na portalu spornih 16 stranica s revizorskim mišljenjem. Dokument potpisuje Berislav HorvatCEO i ovlašteni revizor u EY-u.

– U prilogu ćete pronaći revidirana financijska izvješća za 2021. Također i potvrdu da smo FINA-i sve predali. Mi smo fizički predali dokumentaciju (hard copy) jer nije bilo moguće učitavati na portalu, pošto je bio zatvoren za učitavanja vezana za 2021. godinu. Na samoj potvrdi piše da FINA neće niti smatrati da je dokumentacija podnesena dok se ne utvrdi da je dostavljena potpuna dokumentacija. U suprotnom slučaju nas moramo obavijestiti da napravimo nadopunu. Ako je FINA kontrolom utvrdila da je dokumentacija potpuna, ona se upisuje u Registar. Samim time što nas FINA nije kontaktirala da nadopunimo dokumentaciju i što je objavila naše

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr