Završila je Web3 Tales konferencija, događaj koji je uzdrmao tehnološku scenu

70% panelista i govornika bile su žene

Prvi panel otvorio je temu naslova „Prihvaćanje raznolikosti i inkluzivnosti u tehnologiji“ koji je raspravljao o trenutnom stanju raznolikosti i inkluzivnosti u tehnološkoj industriji, mogućim praksama za poticanje inkluzivnosti i izgradnju mostova prema pravednijoj budućnosti.

Amber Ghaddarsuosnivačica startupa AllianceBlocka, jednog od 200 najvećih kripto projekata i ujedno aktivna investitorica, naglasila je kako raznolikost nije dobra samo zbog etičkih razloga, već je dobra i za posao te kako timovi u kojima je zastupljena raznolikost postižu 35 % bolje rezultate.

Budućnost kripto industrije

Kripto industrija je već duže vrijeme tema brojnih špekulacija, teorija, a nerijetko i predmet straha šire javnosti. Na panelu su Ines Išljami, Ida Pandur, Nebojša Veron i Ana Maria Anić „Mogućnosti karijere u Web3“ naglasili važnost edukacije te došli do zaključka kako je Web3 otvoren za sve koji su voljni učiti.

Održan je posebno inspiriran panel prvog dana konferencije Soraya ThompsonSenior Account Managerica u Fireblocksu, vodećoj SAAS tvrtki za osiguranje digitalne imovine, koja je naglasila kako je Web3 koristan za praćenje povjerenja klijenata i generiranje boljih prihoda.

Budućnost interneta

S obzirom da je Web3 Tales konferencija na kojoj se raspravljalo o budućim internetima, na panelu „Budućnost inovacija“ Ana Burica, Marijana Dumančić, Ivana Galić Baksa, Soraya Thompson i Krešimir Končić razgovarali su o tome kako najnovije tehnologije oblikuju sadašnjost, ali i budućnost na način da otvaraju nove mogućnosti razvoja i transformacije.

Web3 je pojam koji predstavlja novu generaciju interneta, a temelji se na načelima decentralizacije i otvorenosti te korisnicima omogućuje samostalno upravljanje podacima i posjedovanje digitalne imovine. Istodobno, primjena tehnologija poput blockchaina i kriptovaluta stvara cijeli novi niz inovacija, poput automatiziranih transakcija i digitalnih dokaza o vlasništvu, koje će poboljšati učinkovitost i sigurnost poslovanja.

NFT kao goruća tema

Također, jedna od gorućih tema svakako je bila vezana uz NFT. Tanja Bivić Plankar na panelu “NFTs 101” ističe da je NFT pojam puno više od poštapalice ili nekakvog trenda. To može biti nevjerojatan alat pomoću kojeg se može unaprijediti poslovanje ili neki projekt. Na panelu „NFT-ovi i renesansa digitalnog vlasništva“Anastasia Angelova, Gretchen Andrew, Tanja Bivić Plankar i Mak Muftić raspravljali su o najnovijim trendovima vezanim uz NFT u kontekstu umjetničkih, medijskih, gaming i drugih industrija.

Više o temiIzvor: Journal.hr