Građanima stižu poruke, ovo je sadržaj

Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) u subotu je prvi put testiran u stvarnim uvjetima slanjem SMS poruka svim korisnicima domaćih mobilnih mreža, kao i onima u roamingu.

SRUUK je uveden s ciljem pravovremene dojave o kriznoj situaciji, kao iuputa za djelovanje u ugroženom području putem mobilnih telefona i drugih suvremenih tehnologija.

Testne poruke šalju HT, A1 i Telemach. SMS poruka pošiljatelja HR112ALERT je sljedećeg sadržaja: „Poštovani, od Sustava civilne zaštite primili ste TEST poruku za rano upozoravanje i uzbunjivanje. Ne odgovarajte na poruku. Više na linku: LINK”.

Testiranje sustava počelo je u 9 sati slanjem SMS poruka korisnicima mobitela na području Vukovarsko-srijemske županije. Nastavljeno je u 10 sati za korisnike s područja Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije te u 10.30 za one iz Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Korisnici s područja Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije testnu SMS poruku dobili su poruku u 11 sati, a pola sata kasnije, testiranje je počelo u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji.

Za građane Zagreba slanje SMS poruka predviđeno je 12 sati, a testiranje će se završiti u 13 sati slanjem SMS poruka korisnicima mobitela s područja Istarske, Primorsko-goranske i Li

Više o temiIzvor:Poslovni.hr