VW ID. Buzz stiže u produljenoj i snažnoj varijanti

Volkswagen je najavio širenje ponude svojeg novog električnog kombinata: u SAD-u i Europi bit će dostupan u inačici LWB, produljene 250 mm, s većom baterijom, snažnijim motorom te s do 7 sjedala

Dugo iščekivani, au konačnici zanimljiv i atraktivan, ali i prilično skup Volkswagenov električni kombi ID. Buzz je napokon dostupan u Europi, a odnedavno u SAD-u. Dolazak novog modela na tržište na kojem je njegove prethodnike proslavila “hipi generaciju” u Volkswagenu je obilježeno i uvođenjem novog dizajna karoserije u igru.

— tekst slijedi nakon oglasa —

VW ID. Buzz dobit će i “većeg brata” – varijantu s produljenim osovinskim razmakom (long wheelbase, LWB). Produljeni kombi imati će 250 mm veći međuosovinski razmak, što će ukupnu duljinu vozila postaviti na gotovo 5 metara (4,962 mm). To će otvoriti nove mogućnosti primjene, kako u prijevozu tereta tako i putnika. U produljeni će se prostor moći smjestiti do sedam osoba, dodavanjem trećeg reda sjedila, dok će tovarni prostor narasti na čak 2,496 litara.

Promjene će zahvatiti i tehničku stranu vozila, pa će on dobiti veću bateriju, kapaciteta 85 kWh, uz novu toplinsku pumpu, koja će joj povećati iskoristivost u zimskim uvjetima. Motor će u LWB izvedbi također biti unaprijeđen, pa će nuditi 286 KS i najveću brzinu od 160 km/h (trenutačno je do 200 KS i 145 km/h). Ubrzanje će na 5 metara ID. Buzzu mjeriti 7,9 sekundi od 0 do 100 km/h.

Od ostalih dodataka, nove varijante ID. Buzza će imati i mogućnost ugradnje head-up zaslona, ​​novu generaciju infotainmenta te sustav parkiranja na daljinu, upravljan putem mobitela. Bit će tu i opcija panoramskog krova, čije će se pametno staklo moći zatamniti elektroničkim sustavom.

No ni to nije sve – Volkswagen je pripremio i posebnu GTX verziju, s motorom do 339 KS i ubrzanjem od samo 6,4 sekunde. Oba modela, te LWB i GTX, predviđeni su za 2024. godinu, kada će postati dostupni u SAD-u i Europi. Cijena u ovom trenutku nije otkrivena.

Više o temiIzvor:Bug.hr