Hrvatski kirurzi izveli operaciju kakva još nije viđena u ovom dijelu Europe

Liječnici Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu izveli su kompliciranu i revolucionarnu operaciju, kakva još nije viđena u ovom dijelu Europe. Naime, rekonstruirali su mu ligamente oba koljena minimalno invazivnom kirurškom metodom.

Nakon teške prometne nesreće i iščašenja oba koljenska zgloba, pacijent je prebačen iz KBC-a Split na operaciju u Zagreb. Riječ je o iznimno zahtjevnom zahvatu te najtežoj ozljedi koljenskog zgloba.

Pacijent se osjeća dobro i kreće se sa fizikalnom terapijom. Za dva mjeseca čeka ga još jedna operacija – lijeve noge, a na jesen liječnici očekuju da će prohodati, navodiRTL Danas.

Zahvat u trajanju dva sata izveli su prof.dr.sc.Saša Janković,pročelnik Zavoda za ortopediju i traumatologiju te doc.dr.sc.GoranVrgoč.

“Čisto da vam predočim – kada se ozlijedi jedno koljeno – stopa takvih ozljeda u svijetu je 0,02 posto kada se ozljede dva koljena bilateralno – to su ekstremno ekstremno rijetke ozljede”, rekao je zaRTL DanasVrgoč.

Ovim se zahvatom Zavod za ortopediju i traumatologiju na Svetom Duhu potvrdio kao vodeći edukacijski centar za artroskopsku kirurgiju.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr