Britanci proglasili dva hrvatska otoka među najljepšima u Europi

Dva hrvatska otoka Rab i Lopud pronašli su svoja mjesta na listi The Telegrapha koji je naveo manje poznate otoke Europe na kojima možete provesti rajsko ljetovanje.

Ugledni Telegraph objavio je popis manje poznatih europskih otoka koji se ističu kao rajske destinacije za ljetovanje, a na njima su se našla i dva hrvatska dragulja: Lopud i Rab.

Lopud je opisan kao otok na kojem možete uživati ​​u neometanom prometu te uživati ​​u njegovim ljepotama dok bosonogi šećete uz predivnu obalu, pišetportal.

“Za samo sat vremena putovanja brodom od urbanog Dubrovnika stižete na očaravajuću malenu luku otočića Lopuda koji osvaja kućicama boje meda okupanima suncem. Čim brod napusti luku, ostajete u miru mjesta na kojima autima nije dozvoljen pristup”, opisuje cijenjeni portal i dodaje:

“Šetnja preko njezinog šumovitog zaleđa dovodi vas do plaže Šunj, polumjeseca pijeska i vode zelenkastog odsjaja, jedne od najljepših u cijeloj Hrvatskoj. Kraj nje su terase obložene bambusom te pregršt nepretencioznih bistroa duž obale, koji poslužuju najsvježijeg jastoga za djelić cijene drugih mediteranskih rivijera.”

Za Rab tvrde da posjeduje najbolju plažu na istočnoj jadranskoj obali te ističu kako je zagonetno da se još uvijek nije prometnuo najposjećeniji otok Mediterana.

“Rab je ljepotica, njezin stari grad skup je kuća i zvonika smještenih na poluotoku. Krovovi od terakote ugodan su kontrast morsko zelenom Jadranu, dok je ostatak otoka obilje zimzelenog drveća i hrastovima crnike. Ali, najveća privlačnost od svih su rapske plaže koje ostavljaju bez daha – veliki, dugi polumjeseci blijedo zlatnog pijeska koji nestaju u smaragdnoj vodi”, piše The Telegraph i dodaje:

“Prošetajte ili biciklirajte do plaža Rajska ili Sahara, a uvijek imate mogućnost istraživanja otoka i pronalaske neke od brojnih skrivenih plaža. Jedna od njih je i Kandarola na kojoj su 1936. uživali britanski kralj Edward VIII. ja Wallis Simpson.”

Uz hrvatske dragulje, europski otoci Favignana (Sicilija), Agistri (Grčka), Pantelleria (Sicilija), Andros (Grčka), Ponza (Italija), Procida (Italija), La Maddalena (Sardinija), Meganisi (Grčka) i Cala Napoletana ( Italija), javljatportal.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr