Kamo na izlet u tjednu praznika? Izdvojili smo nekoliko top destinacija

Rovinj

Jedan od istarskih gradova koji baš svi obožavaju i uvijek mu se rado iznova vraća je Rovinj. Taj prekrasan grad koji nas uvijek oduševi svojomopuštenoenergijom, posebno oživi u proljeće, kada prvi turisti ispune njegove ulice, restorane, kafiće i hotele. Ukoliko se odlučite za posjet Rovinju, ovdje možete pronaći naše prijedloge gdje se nalazite i kako najbolje iskoristiti vrijeme. A naš iscrpan gastro vodič Đir po Rovinju pročitajte ovdje.

Opatija

Produženi vikend u Opatiji, idealna je opcija. S dolaskom toplijih dana, prekrasni opatijski parkovi ponovo su procvjetali. Ovaj šarmantni primorski grad bogate povijesti i kulture udaljen je sat i pol od Zagreba i omiljeno je mjesto za vikend putovanja. Predivna priroda, parkovi, stare austrougarske vile, šetališta i plaže već više od 160 godina privlače turiste iz cijelog svijeta. Opatija se svojim izgledom i tradicijom izdvaja od ostalih hrvatskih turističkih gradova, a tijekom cijele godine ovdje stvarno imate što vidjeti, raditi i živjeti. Neke prijedloge izdvojili smo ovdjeau ovom članku dotaknuli smo se još nekih stvari koje možete obići na Kvarneru.

Fužine

Fužine su slikovito mjesto u Gorskom kotaru, udaljeno 130 kilometara od Zagreba zbog čega predstavljaju idealnu destinaciju za vikend putovanje. Smještene su 730 metara nad morem, u jugozapadnom dijelu Gorskog kotara, a okružene su slikovitim planinama, tišinom stoljetnih šuma crnogorice i ljepotom jezera. Bez obzira planirate li otići na jednodnevni izlet ili ondje provesti cijeli produženi vikend, sastavite kratki vodič koji će vam sigurno pomoći, a možete ga pronaći ovdje.

Rastoke

Sigurno ste barem jednom, putujući starom cestom prema moru, prošli kroz grad Slunj i njegovu najljepšu atrakciju – Rastoke. Ovo slikovito mjesto nastalo je igrom prirode svakodnevno privlači posjetitelje koji ovdje stanu na putu prema moru ili unutrašnjosti. Rastoke predstavljaju divnu lokaciju za jednodnevni izlet jer su od Zagreba udaljene oko sat i pol vremena vožnje. Ako pak poželite ostati nekoliko dana,ovdje pročitajte sve što o Rastokama trebate znati. Svakako posjetite i NP Plitvička jezera koja se nalaze u blizini.

Vuglec breg, Krapina

Četrdesetak kilometara od Zagreba, u samom srcu Hrvatskog zagorja, nalazi se turističko naselje Vuglec Breg. Imanje koje se prostire na više od 12 hektara površine nalazi se u selu Škarićevo, na području Krapine, u vlasništvu obitelji Vuglec koja je stvorila jedinstveni ambijent za vrhunski ugođaj u prirodi. Vuglec breg se sastoji od nekoliko autohtonih zagorskih hiža u kojima možete odsjesti te stare gospodarske zgrade u kojima se nalaze restoran i vinski podrum.

Wellness u Zagorju

Osim popularnog Vuglec brega, u Zagorju možete otići i na wellness odmor. Bazeni s termalnom vodom, saune, masaže i razni tretmani lica i tijela ponekad su baš ono što nam treba da se isključimo od užurbane svakodnevice i napunimo baterije. Terme Tuhelj, Bluesun hotel Kaj, Villa Magdalena samo su neke od poznatih adresa gdje možete otići na jednodnevni ili višednevni odmor, a kući ćete se vratiti kao novi!

Ranč Cowboy, Markuševec Turopoljski

Ako nemate u planu ići daleko od grada, a želite otići na jednodnevni izlet, predlažemo da posjetite Ranč Kauboj koji se nalazi 10 minuta od Novog Zagreba. Izletište i restoran nalazi se na šumovitim obroncima Vukomeričkih gorica, točnije u Turopoljskom Markuševcu i omiljeno je izletište ljubitelja životinja, posebno konja koje možete i zajahati. Cijeli ranč uređen je u western stilu, a njegova infrastruktura podređena je opuštanju i uživanju u prirodi.

Više o temiIzvor: Journal.hr