David Moyes je nakon 1097 utakmica napokon osvojio prvi veliki trofej u svojoj trenerskoj karijeri

Odmah čim je sudac Carlos del Cerro Grande označio kraj finalne utakmice Zapadna Hama ja Firentinac, u kojem je slavio engleski sastav (2-1), počelo je veliko slavlje na tribinama, ali i na terenu praškog stadiona. Među njima je možda i najveće bilo ono škotskog trenera David Probajkoji je sada napokon ulovio neki od velikih trofeja u svojoj trenerskoj karijeri.

Traje više od četvrtog stoljeća, još u siječnju 1998. godine preuzeo je Preston North End i započeo svoj trenerski put. Ponajviše se zadržao u Evertongdje je proveo 11 sezona i stvorio ime u nogometnom svijetu, a onda je uskočio u cipele Alexa Ferguson i prihvatio podosta nezahvalnu ulogu njegovog nasljednika u Manchester Unitedu.

David Moyes prvi je škotski trener koji je osvojio naslov UEFA-inog klupskog natjecanja nakon Sir Alexa Fergusona 🥇#UECLfinale

Objavio UEFA Europska liga naSrijeda, 7. lipnja 2023

Nije se baš tamo previše snašao, osvojio je samo Community Shield 2013. godine te je otišao još i prije kraja sezone. Tako mu je ovo slavlje u Konferencijskoj ligi bez ikakve sumnje najveće u karijeri, nakon točno 1.097 utakmica na klupi nekog od klubova. Postao je tako 18 britanskih trenera s nekom od europskih titula, a ukupno sedmi među škotskim stručnjacima.

Njegov je West Ham na prilično suveren i dominantan način ugrabio ovaj trofej, u 15 utakmica skupio je čak 14 pobjeda te samo jedna remi, u gostima kod Genta (1-1), računajući i kvalifikacije. Pokazala se Moyesova momčad kao pravi specijalist za europska natjecanja, pogotovo nakon lanjskog finala Europske lige, a ove su sezone upisali više pobjeda u Konferencijskoj ligi (12) nego u engleskom prvenstvu (11).

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr