Dupli triple-double: Nikola Jokić i Jamal Murray predvodili su Denver do nove pobjede u finalu

Sinoć je odigrana treća utakmica ovosezonskog NBA finala, koja se smatra prekretnicom i koja će usmjeriti rasplet ove serije. Ako se ovo na kraju pokaže točnim, Denver Nuggets itekako će morati zahvaliti sjajnom dvojcu Nikola JokićJamal Murraykoji ih je predvodio do pobjede od 109-94 kod Miami Heatapa su sada poveli s 2-1 u seriji na četiri pobjede.

Kakva je bila ta Jokićeva i Murrayjeva uloga? Pa, spomenimo odmah da su se obojici ubilježili triple-double učinak, upisavši se tako u povijesne knjige NBA-a. Srpski je košarkaški nastup završio s 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija, za svoj jubilarni, 10. triple-double samo u tijek ovog doigravanja, dok je Kanađanin skupio 34 poena te uz 10 asistencija i skokova.

Nikola Jokić prednjači među svim igračima po poenima, skokovima i asistencijama u doigravanju 2023. 📈Ako se to održi, bio bi prvi igrač u povijesti NBA lige koji je vodio sva tri igrača tijekom cijele postsezone 😳

Objavio NBA na ESPN-u naSrijeda, 7. lipnja 2023

Postali su tako prvi dvojac igrača u čitavoj povijesti lige s triple-doubleom od barem 30 poena, napravivši to još u samom finalu NBA-a. Nemoćan je bio Heat u sinoćnjoj utakmici, tome u prilog dovoljno ideja i podataka da su Jokić i Murray imali više skokova i asistencija te jednak broj poena kao i čitava Miamijeva startna petorka. Jimmy Batler (28 poena) i bam Adebayo (22) bili su na razini, ali ostali su za zaborav.

Doduše, ništa se tu nije previše njih pitalo, Murray i Jokić jednostavno su bili nezaustavljivi. Nije to samo takav slučaj u ovoj utakmici, u svom premijernom finalu zajedno imaju prosjek od 59,3 poena, 20,7 skokova i 19,3 asistencije. Za usporedbu, daleko su to bolje brojke od onih koje su u svom debiju u finalima, tamo 2000. godine, ubilježile istinske legende Kobe Bryant ja Shaquille O’Neal

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr